sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Craigellachie 12 yo 2000/2012 DL OMC Advance Sample

Tarkastelussa Alkon valikoiman uutuustuote.

Craigellachie 12 yo, 50%. Distilled Feb 2000, Bottled Aug 2012. Sherry Butt. Douglas Laing Old Malt Cask Advance Sample, 200ml. DL ref 8040.


Tuoksua hallitsee epäpuhdas sherryisyys, jonka makeus "lyö hieman yli". Kumimaisuutta, mintun raikkautta. Kepeä maltaisuus. Mikään ei ole oikein tasapainossa.

Maku on pehmeä ja makean sherryinen. Makeuden alta nousee raikasta sitrusta, minttua sekä vasta leikattua ruohoa. Kuiva, maltillinen maltaisuus. Viskin runko on kovin ohut ja sherryisyys tuntuu lähinnä makeutena, eikä lihaisana täyteläisyytenä kuten monissa hyvissä sherrykypsytetyisssä viskeissä.

Jälkimaku on raikas ja kirpeän hedelmäinen. Maku jää kuitenkin kovin tyhjäksi.

Tislaamolleen tyypillisen "hammastahnamaisen" raikkaita vivahteita omaava Craigellachie, mutta sherryisyys ei istu kokonaisuuteen ja makujen tasapaino on pahasti hakusessa. Vaisu esitys.

Erityshuomiona vielä se, että alla oleva Alkon makukuvaus tästä viskistä poikkeaa huomattavasti siitä, miltä tämä omassa suussani maistui:

"Kullankeltainen, täyteläinen, voimakkaan savuinen, tulinen, makean hedelmäinen, öljyinen, turpeinen, pitkä".

Ylläolevasta oikeastaan vain "kullankeltainen" ja makean hedelmäinen" osuvat mielestäni kohdalleen, muuten olen kyllä täysin eri linjoilla. Skottiviskiksi tämä tuote ei ole lähelläkään voimakkaan savuista ja turpeista, eikä maku ole missään nimessä täyteläinen tai pitkä, kuten tuo info väittää. Outoa ja jopa harhaanjohtavaa. Enpä muista aiemmin törmänneeni vastaavaan. Huh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti