Testissä Ardbegin tuorein pullotus...
Ardbeg Galileo, 49%. Distilled 1999, bottled 2012
Tämän viskin kypsytykseen on käytetty Ex-Bourbon- sekä Ex-Marsalatynnyreitä. Marsalatynnyreiden osuuden on kerrottu olevan n. 30%.
Tuoksua hallitsee vahva ja makeahko turvesavuisuus. Tervaa, palvikinkkua, kuivaa tammea, vaniljaa, kermatoffeetta.
Maku on kuivan turpeinen ja hapokkaan hedelmäinen. Sitrusta, vaniljaa, hiiltynyttä puuta, sokerilientä. Suutuntumaltaan viski on melko ohut.
Kuivahko ja hieman pistävä jälkimaku on raikas (hammastahna). Kirpeä hedelmäisyys.Turpeisuus häilyy jossain taustalla eikä oikein sulaudu kokonaisuuteen.
Jälleen yksi uusi Ardbeg, mutta eipä oikein mitään uutta tarjottavaa. Kokonaisuus on hieman ohut ja tasapainoton. Varsinkin jälkimaku jätti paljon toivomisen varaa.
Vierellä verrokkina maisteltu viime kevään Ardbeg Day-julkaisu miellytti ainakin itseäni selvästi enemmän.
Maistoin itse lasillisen Angleterressä ja oli lasin jälkeen olo, että "tässäkö se nyt oli".
VastaaPoistaMinulla kanssa tuo hammastahna tuli mieleen lopussa ja marsalan vaikutus oli jotenkin "outo". Loppumaku heittelehti makean ja kuivan välillä, eikä oikein tasoittunut ikinä. Puun voimakas maku yllätti niin tuoksussa ja maussa. Onneksi tuli maistettua lasillinen, eikä pää märkänä juostua ostamaan.