maanantai 26. joulukuuta 2011

Big Peat Christmas Edition


Testissä Douglas Laingin Big Peat jouluversio. Big Peat on sekoitus Islayn mallasviskeistä ja perusversiosta (46%) poiketen tämä "limited edition" on pullotettu tynnyrivahvuudessaan (57,8%).

Big Peat Christmas Edition, 57,8% (Islay Blended Malt Whisky, 2011).

Tuoksu on raikas, sitruksinen sekä kuivan savuinen. Hieman poltettua kumia, joskaan ei niin voimakkaana kuin perusversiossa. Nuori ja vähän raa'ahko.

Suutuntumaltaan kevyehkön viskin maku on "puhdas". Vaniljaa, sitrusta, "liimaa" sekä voimakkaaksi nouseva turvesavuisuus. Savu tuntuu palaneelle ja lyö turhan vahvasti läpi muuten keveässä makuprofiilissa.

Jälkimaku on vahva ja liian hallitsevan savuinen. Märkää nuotiota, palanutta makkaraa. Kuivahko, taustalla sitruksista kirpeyttä.

Big Peat Christmas Edition on kaksijakoinen tuote: 1. Pohjalla hyvin kevyt ja "puhdas" runko (kuten hyvissä Lowlandviskeissä). 2. Todella vahva turvesavu.
Maut eivät oikein asetu tasapainoon ja ihan mielenkiintoisista aineksista huolimatta lopputulos jää jotenkin vajaaksi ja tylsäksi. Perusversio miellyttää ainakin itseäni enemmän makuprofiilin paremman tasapainonsa ansiosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti