tiistai 3. toukokuuta 2011

2 x Bowmore 1966 40 yo (Duncan Taylor #3316 & #3317))



Parivertailussa kaksi upeaa Bowmorea.


Bowmore 1966, 40 yo, 43,4%. Distilled 5.1966, bottled 5.2006. Cask #3316. Duncan Taylor Rere Auld, 151 bottles.

Tuoksu on mielettömän upea. Raikas trooppinen hedelmäisyys, kirpakka herukka & nokkonen tuntuvat vahvoina. Kypsää makeaa ananasta, runsaasti vaniljaa. Savuisuutta ei käytännössä lainkaan ja myös tammi pysyy kauniisti hyvin hentona vivahteena taka-alalla. Aivan mahtava!

Suutuntumaltaan ohuehkon viskin maku on runsaan kuivahkon hedelmäinen. Kirpeää herukkaa, raikkaita hedelmiä. "Runko" on yllättävän kevyt. Makeaa hunajaa, hedelmäsokeria, taustalla hento tammisuus.

Jälkimaku on raikas, todella pitkä ja runsaan herukkainen. Tammi tuntuu taustalla kauniina ja "puhtaana". Upean raikaspiirteinen maku, joka jatkuu ja jatkuu..

Loistava Bowmore - No, ehkä makujen täyteläisyyttä olisi voinut olla enemmän. Tuoksu oli kyllä huikean hieno.


Sitten sisartynnyri:


Bowmore 1966, 40 yo, 43,2%. Distilled 5.1966, bottled 5.2006. Cask #3317. Duncan Taylor Rere Auld, 171 bottles.

Pehmeä ja tasapainoinen tuoksu on täyteläinen ja makean hedelmäinen. Vaniljaa, persikkaa, hento tammen häivähdys, sekä pehmeää turpeisuutta. Upea, joskaan ei niin vivahteikas kuin #3316.

Maku on erittäin pehmeä, täyteläinen ja runsaan kypsän hedelmäinen. Vahva mustaherukkaisuus ja mukavan öljyinen suutuntuma. Savuisuus pysyttelee piilossa. Vaniljaa, pähkinää, kookosta, ananasta, persikkaa, keltaista luumua. Huikea "trooppinen cocktail".

Jälkimaku tuntuu loputtomalle. Mahtavan herkullinen ja nautittava kokemus. Hedelmäisyys & herukka jatkuvat todella vahvoina ja taustalta nouseva tammi täydentää sopivasti. Upeaa!

Jos tuoksussa tämä viski oli hieman #3316:tta jäljessä, niin maussa osat kääntyvät selvästi toisin päin. Mielettömän upea ja maukas Bowmore, jonka makuprofiili on todella intensiivinen ja kaikki "palaset" ovat sulautuneet kauniiksi kokonaisuudeksi. Klassikko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti