sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Benriach 16 yo 1994 exclusively for Pikkulintu

Maistelussa loistavasta viskivalikoimastaankin tunnetun Olutravintola Pikkulinnun 10-vuotisjuhlapullotus.

Benriach 16 yo 1994, 51,3%. Peated, PX-Sherry finish. Single cask no 5632. Bottled Sept. 2010 exclusively for Pikkulintu. 350 bottles.

Tuoksu on tumman hedelmäinen, paahteinen ja runsaan savuinen - kaiken kaikkiaan todella voimakaspiirteinen ja mukavan tuhti pakkaus. Vahvaa kahvia, poltettua sokeria, hiiltä.

Maku on melko täyteläinen, raikkaan hedelmäinen ja maukkaan tervasavuinen. Sherry ei nouse liian hallitsevaksi vaan tuo juuri sopivan makean hedelmäisen vivahteen. Puhdas, kuivahko turpeisuus, kirpakka marjaisuus, espresso, vahva kaakao, "sisu-pastilli". Reippaasti hiiltynyttä puuta. Hyvä makujen tasapaino.

Jälkimaussa savuisuus nousee hallitsevammaksi ja tuntuu tuhtina ja kuivempana kuin alussa. Hedelmäisyys kuivuu selvästi ja painuu turvehunnun alle. Loppumaku onkin runsaan turpeinen ja pehmeä. Miellyttävä maku jää pyörimään pitkään..

Hyvä, vahvoja mutta selkeitä makuvivahteita omaava viski. Erittäin hyvin onnistunut "finistely" Sherrytynnyrissä tuo mukavan vivahteen, mutta ei kuitenkaan "peitä" liikaa.

Onnittelut Pikkulinnulle 10-vuotisesta taipaleesta ja varsin onnistuneesta tynnyrivalinnasta tähän juhlapullotteeseen. Slainte!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti