torstai 9. tammikuuta 2014

Bowmore 10 yo The Devil's Casks

Maistelussa suuren suosion saavuttanut uusi Bowmore, joka onkin hävinnyt kauppojen hyllyiltä ennätysvauhtia.

Bowmore 10 yo The Devil's Casks, 56,9%. Small Batch Release, First Fill Sherry Casks. (6000 bottles, 2013)


Tuoksu on makeahkon sherryinen, rusinainen ja luumuinen. Jouluista mausteisuutta, hedelmäkakkua. Raikas mentoholisuus. Bowmoreille tyypillisesti turvesavuisuus on sametinpehmeää ja kevyttä. Tummaa suklaata, vahvaa kahvia.

Maku on runsas ja voimakas. Tuhti sherryisyys ei ole niin makeaa kuin tuoksu olisi antanut olettaa. Kuivattuja sekahedelmiä (luumua, rusinaa), pehmeä turvesavuisuus. Poltetun puun vivahde, suolainen lakritsisuus. Sherry dominoi kokonaisuutta vahvasti. Veden kera viski makeutuu, mutta sen runko latistuu ehkä liian helposti.

Jälkimaku jatkuu kuivan sherryn hallinnassa. Lakritsia ja hentoa turvesavua, sekä joku jännä kukkainen / yrttinen vivahde. Lopussa hedelmäisyys muuttuu todella happamaksi. Voimaa riittää hyvin.

The Devil’s Casks on hyvä, nuori Sherryjyrä, mutta melko terävä ja ehkä hieman ”raakile”. Muutama kypsytysvuosi lisää olisi hionut tästä varmaakin vivahteikkaamman kokonaisuuden. Hinta-laatusuhteeltaan kuitenkin erinomainen (jos vaan jostain pullon löytää). Hintaluokka n. 60 - 65€.

4 kommenttia:

 1. Uskon, että tästä tulee minun uusi suosikki sherryviimeisteltyjen sarjaan. Kävin kysymässä tänään Alkosta, mutta tämä vapautuu Suomen myyntiin vasta maanantaina, eli sitten uusi yritys. Hintaa tosin näytti olevan n. 20€ enemmän kuin tuo ilmoittamasi hintaluokka.

  VastaaPoista
 2. Pullon suositushinta Britanniassa oli £50,99, siitä tuo mainitsemani 60-65€ hintaluokka. Ja jos termeissä haluaa olla tarkka, niin tämä viskihän ei ole "sherryviimeistelty", vaan sen koko kymmenen vuoden kypsyminen on tapahtunut Sherrytynnyreissä.

  VastaaPoista
 3. Hyvä täsmennys. :) Lisätään vielä sen verran, että mielestäni Bowmore on onnistunut brändäyksessä täydellisesti. Hyllyt tyhjentyisivät alta aikayksikön tästä pullotteesta vaikka maku olisi täyttä kuraa. Toivottavasti näemme myöhemmin tästä tosiaan pidempään kypsytettyjä eriä...

  VastaaPoista
 4. Eipä onnistunut osto. Vain 20 pulloa tulee myyntiin ja nekin erikoiseränä Arkadianmäen Alkoon 27.1. klo 09. Etämaksuna toki onnistuu, jos huolehtii itse paketoinnin ja kuljetuksen kuluista. Silloin tosin hinta tosin noussee varmasti päälle satasen ja samalla reilusti yli tämän hetken viskibudjettini. :(

  VastaaPoista