torstai 17. lokakuuta 2013

Bunnahabhainia William K:ssa 16.10.2013


Helsingissä, Annankadun William K:ssa oli keskiviikkoiltana tarjolla mukava setti Bunnahabhainin viskejä.
Kattauksessa tislaamon tuotantoa edustivat 12, 18 ja 25 yo:t, sekä illan helmenä harvinainen ja arvokas 40 yo.
Viskejä oli saapunut esittelemään Bunnahabhainin Global Brand Ambassador Kirstie McCallum. Alkuun kuulimme pitkähkön (vaan ei pitkästyttävän) tislaamoesittelyn, jonka jälkeen oli illan viskien vuoro. Viskit käytiin läpi ikäjärjestyksessä nopealla tahdilla.
Bunnan tuotevalikoima ei ole niitä markkinoiden laajimpia, mutta tuotteet vaikuttavat harkituilta ja hyvin valituilta. Tässäkin maistelussa laseista löytyi neljä mukavasti toisistaan poikkeavaa viskiä: Maltainen, suolainen ja kevyen sherryinen 12 yo, Tuhdin sherryinen ja pehmeä 18 yo, toffeinen ja tammen sävyttämä tyylikäs 25 yo, sekä vivahteikas, eksoottisen hedelmäinen ja kirpeän marjainen 40 yo.


Kirstie McCallum

Tilaisuus oli mukava ja lämminhenkinen, eikä viskeissäkään moitteille sijaa ollut. Tässä vielä omat arvioni maistetuista viskeistä:


Bunnahabhain 12 yo, 46,3%

Tuoksu on pehmeä, kevyen sherryinen ja maanläheinen. Mallasta, mausteisuutta ja vaniljaa.

Maku tarjoaa makeahkoa mallasta, kevyttä sherryisyyttä ja suolaisuutta.

”Perusmallasviski”


Bunnahabhain 18 yo, 46,3%


Tuoksua hallitsee kuivahko sherryisyys. Jouluisia mausteita, toffeeta, kuivattuja sekahedelmiä. Hyvä tasapaino.

Maku tarjoaa tummaa suklaata ja kuivahkoa täyteläistä sherryä. Kuivattua luumua, rusinaa. Todella pehmeä ja ”nätti”.

Maukas ja täyteläinen viski. Hyvää.Bunnahabhain 25 yo, 46,3%

Tuoksussa tuntuu tammea, kermatoffeeta ja kypsää trooppista hedelmää. Taustalla kiva suolaisuus (suolapähkinät). Todella pehmeä.

Maku on makea, vaniljainen, ja tasapainoinen. Kuivattuja trooppisia hedelmiä, toffeeta, pähkinää. Melko runsas tammi tuo tyylikkyyttä taustalle. Lopussa kiva suolainen vivahde.

Viski, jossa edellisiä korkeampi ikä on selvästi aistittavissa.  Tyylikäs ja maukas Bunna, joskaan ei kovinkaan monimuotoinen.


Bunnahabhain 40 yo, 41,7%, 750 bottles. (2012)
Tuoksussa huomio kiinnittyy upeaan eksoottiseen hedelmäisyyteen. Vivahteikasta ja raikasta! Kermatoffeeta, vaniljaa, kukkaisuutta. Tammi tuntuu vaimeana taustalla. Kerrassaan hieno ja ”virkeä” tuoksu.

Maku on pehmeä ja maukas, kuten odottaa saattoikin. Viski suorastaan sulaa suuhun. Trooppinen hedelmäisyys on runsasta. Tammi pysyttelee kevyenä. Taustalta nousee esiin jännä yrttinen vivahde. Marie-keksejä, hedelmätoffeeta. Raikas ja kirpakka marjaisuus.

Jälkimaku on pitkä, kirpeän hedelmäinen ja raikkaan yrttinen. Tammi on mukana ”tuoreena” ja tyylikkäänä. Lopussa hapahkoa sitrusta. (raa’ahko appelsiini).

Tyylikäs viski, joka on eksoottisessa hedelmäisyydessään ja marjaisuudessaan varsin tyypillinen iäkäs Bunna. Tuoksu oli aivan loistava, ollen viskin paras osa. Maku oli myös kerrassaan hieno, mutta ehkä hieman suuremmalla annoskoolla siihen olisi päässyt vielä paremmin kiinni. Pullon kauppahinta n. 2500€ on karmiva, joten edullista iäkästä Bunnaa etsivien kannattaakin suunnata katseensa yksityisten pullottajien tuotteisiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti