lauantai 10. elokuuta 2013

Wacken Open Air 2013, osa 3Perjantai 2.8. Doro, Motörhead, Sabaton, Agnostic Front, Pretty Maids, Powerwolf, Amorphis.


Aamu valkeni kirkkaana ja päivästä muodostuikin todella kuuma. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja lämpötila nousi yli 30 asteen. Aurinkorasvaa ja juomaa kului…

Festivaalialueelle saavuttuamme suuntasimme suoraan päälavojen tuntumaan, sillä True Metal Stagella oli alkamassa saksalaisen Powerwolfin esitys.


Yhtyeen vahva power metal tarjosi reippaan alun pitkälle päivälle. Synkkätunnelmaisista kappaleista huolimatta homma toimi hyvin auringossakin. Bändin tuore sinkku ”Amen & Attack” jää soimaan päähän.

Sanctified With Dynamite
We Drink Your Blood
Amen & Attack
Werewolves of Armenia
In the Name of God
Resurrection by Erection
Coleus Sanctus
All We Need Is Blood
Kreuzfeuer
Raise Your Fist, Evangelist
Lupus DeiSeuraavana oli vuorossa melodista heavya/hard rockia Tanskasta, eli Pretty Maids.


Kuten eilen kävi Thunderin kohdalla, niin myöskään Pretty Maids ei saanut yleisöä innostumaan. Bändin setti oli kuitenkin hyvä, tarjoten tuttua Pretty Maidsia ilman yllätyksiä. Itsellänikin edellisyön lyhyeksi jääneet unet vaikuttivat ja väsymys alkoi painaa, niinpä meinasinkin nukahtaa kesken keikan :)

Mother of All Lies
I See Ghosts
O Fortuna / Back to Back
Rodeo
Needles in the Dark
Yellow Rain
I.N.V.U.
Little Drops of Heaven
Future World
Red, Hot and HeavySeuraava esiintyjä sitten ravistelikin hereille: Agnostic Front.


New Yorkista saapunut ryhmä tarjoili vahvan annoksen hardcore/punkmäiskettä. Itselleni entuudestaan tuntematon yhtye, mutta bändi veti todella tiukan setin ja sai yleisön hyvin mukaan. Loistava Ramones-cover Blizkrieg Bop päätti onnistuneen keikan.

Addiction
Dead to Me
My Life My Way
That's Life
For My Family
Friend or Foe
All Is Not Forgotten
Peace
Crucified
Public Assistance
Toxic Shock
Gotta Go
Take Me Back
A Mi Manera
The Eliminator
Blitzkrieg BopHeti perään viereisellä lavalla saatiin iloisempaa ilmettä peliin ruotsalaisen Sabatonin muodossa.
Tämä Ruotsin power-ylpeys tuli ja valloitti Wackenin. Yleisöä oli paikalla valtavasti ja tunnelma todella hieno! Reipas power metal raikui vakuuttavasti ja kaikilla oli hauskaa. Todella hyvä ja loistavalla asenteella vedetty keikka. Suurta heavyn juhlaa paahtavassa helteessä.


Intro: The Final Countdown / The March to War
Ghost Division
Gott Mit Uns
Carolus Rex
Into the Fire
Cliffs of Gallipoli
Midway
The Carolean's Prayer (Swedish version)
Swedish Pagans
The Art of War
Primo Victoria
Metal Crüe
Ilta alkoi hämärtyä ja tiukka putki jatkui, vuorossa legendaarinen Motörhead.


Motörhead-ikoni Lemmyn sairastelun myötä yhtyeen kesäkiertue ehdittiin jo kokonaan peruakin, mutta viikkoa ennen Wackenia bändiltä tuli varmistus, että Motörhead nousee lavalle suunnitelmien mukaan. Tämä Lemmyn sairausloman jälkeinen paluukeikka jäi kuitenkin lyhyeksi. Yli 30 asteen helle oli puolikuntoiselle rocklegendalle liikaa ja keikka keskeytettiin jo kuuden kappaleen, eli noin puolen tunnin soiton jälkeen.  Yleisö ymmärsi keikan keskeytyspäätöksen hyvin ja kaikki tuntuivat olevan lopulta tyytyväisiä siihen, että Lemmy yritti ja kuitenkin esiintyi tapahtumassa. Motörhead-keikka se on kuitenkin vaisukin Motörhead-keikka!

I Know How to Die
Damage Case
Stay Clean
Metropolis
Over the Top
Guitar Solo
The Chase Is Better Than the Catch
Sitten oli juhlan aika ”Metal Queen” Doro Peschin noustessa True Metal Stagelle juhlistamaan jo 30-vuotta kestänyttä uraansa. Ja hieno juhla tästä tulikin. Doron juhlakeikka oli näyttävä ja settilista kattoi kivasti koko uran. Saimme nähdä upean lavan, hienot valot ja pyrot, sekä ennen kaikkea säteilevän ja valloittavan esiintymisen. Keikalla nähtiin runsaasti vierailijoita, mm. Biff Byford (Saxon), Uli Jon Roth, Phil Campbell (Motörhead), Joakim Brodén (Sabaton), yms... Huikea show!


I Rule the Ruins
Burning the Witches
Rock Till Death
East Meets West (with Chris Boltendahl)
The Night of the Warlock
Wacken Hymne (We are the Metalheads)
Raise Your Fist in the Air
Denim and Leather (with Biff Byford)
Hellbound
Für Immer (with Uli Jon Roth)
Revenge
Metal Tango (with Eric Fish)
Breaking the Law (with Phil Campbell)
All We Are (with Eric Fish, Joakim Brodén, yms. )
Earthshaker Rock


Illan päätteeksi vielä piipahdus Party-lavalle, jossa musisoi kotimaamme Amorphis. Yleisöä paikalla mukavan paljon ja kyllähän Amot näyttivät, että rahkeet riittävät hienosti isoihin kansainvälisiin ympyröihinkin. Melko kaukana lavasta seurattunakin tästä jäi ihan hyvä fiilis.

Unplugged:
Enigma
I of Crimson Blood
Empty Opening
Rusty Moon
Sign From the North Side
(with Karelia intro)
Plugged:
Shades of Gray
Nightbird's Song
Silver Bride
Narrow Path
The Castaway
Hopeless Days
House of Sleep
My Kantele


Pitkä ja tapahtumarikas perjantai oli osaltamme tässä. Yleishuomiona vielä se, että alueella tapahtuu koko ajan niin paljon, että väkisinkin on tehtävä valintoja.  Kaikkea ei ehdi näkemään, joten täytyy vain yrittää tehdä hyviä valintoja siitä, mitkä bändit haluaa/on mahdollista nähdä.  Perjantaina itseä kiinnostavista esiintyjistä näkemättä jäivät ainakin Anvil, Tristania, Ugly Kid Joe, Bullet, Grave Digger ja Uli Jon Roth. Vielä oli kuitenkin yksi päivä jäljellä…Osa 1, Osa 2, Osa 4, Osa 5.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti