perjantai 3. helmikuuta 2012

Cadenhead'sia Hämeenlinnassa osa 4: Dailuaine

Sitten maisteluvuoronsa saivat kaksi Bourbonkypsytettyä Speysiden alueen viskiä. Niistä ensimmäisenä Dailuaine.

Dailuaine 20 yo, distilled 1989, bottled February 2010, 56,5%, Bourbon Hogshead, 256 bts.

Tuoksu on maltainen ja jopa hieman "raskas". Kypsää hedelmää (omena), tammea, aavistus turpeisuutta, maitokaakaota sekä vaniljaa. Hyvä aloitus.

Maku on vahva ja suutuntuma mukavan vahamainen. Kypsää hedelmäisyyttä (keltaisia hedelmiä), vaniljaa, tammea. Täyteläinen ja aavistuksen turpeinen.

Jälkimaku on lämmittävä, pehmeä ja pitkä. Tammi ja hedelmäisyys ovat hyvin tasapainossa. Taustalla hieman suolaista turvetta. Hyvää.

Hienon tasapainoinen ja maukas Dailuaine. Hyvä esimerkki kauniisti Bourbontynnyrissä kypsyneestä Speysideviskistä.

Huomenna vuorossa tämän sarjan päättävä Benriach..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti