maanantai 10. lokakuuta 2011

Bowmore-arvostelu numero 100: Bowmore Bicentenary

Blogin Bowmore-arvosteluissa on nyt edetty tasalukuun 100. Tämän pienen juhlan kunniaksi lasiin kaatui yksi varsin arvostettu klassikko.


Bowmore Bicentenary, 75° proof, (43%). Distilled 1960's, (1964?), released 1979.

Tuoksu on .. Wow, tästä ei voi erehtyä - tyypillistä ja upeaa 1960-luvun Bowmorea!
 Mahtava trooppisten hedelmien ja raikkaan herukan ilotulitus. Kirpakka mustaherukkaisuus, (mustaherukanlehti) tuntuu voimakkaana ja hieman ammoniakkisena. Keltaisia hedelmiä - ananas, banaani, raa'ahko mango. Savua ei löydy hakemallakaan, vain aavistus pehmeää turpeisuutta. Huikea aromaattisuus.

Maku on pehmeä ja melko kevyt. Raikkaat hedelmät hallitsevat, (mango). Herukkaisuus ei nouse niin vahvasti esiin kuin tuoksussa, mutta tuntuu taustalla mukavana vivahteena. Pehmeä, tyylikäs maltaisuus ja kauniin tasapainoinen makujen yhdistelmä. Välillä esiin nousee hyvin ohut sherryinen? vivahde. Silkinpehmeä ja upean hento kokonaisuus.

Jälkimaku on mukavan pitkä keveydestään huolimatta. Herukka nousee jälleen enemmän esiin tuoden mukavaa kirpeyttä kevyen hedelmäisyyden päälle. Hyvin hento turpeisuuden häivähdys sekä puhdas kuiva maltaisuus.

Upean tuoksun omaava "trooppinen hedelmäcocktail". Varsin tyypillinen ja hyvä esimerkki 1960-luvun loistavasta Bowmoretuotannosta. Makuprofiilin keveys yllätti hieman, mutta misään nimessä mauton viski ei kyseessä ole. Tyylikäs ja herkullinen nautiskelutuote. Harmi, että nykyään nämä pullot ovat "keräilyarvonsa" vuoksi järkyttävän kalliita.


Tähän mennessä tehdyt kaikki sata arvostelua löytyvät tästä, tai sivun oikean reunan valikosta.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti