torstai 5. toukokuuta 2011

RUSH - Hartwall Areena Helsinki 4.5.2011


Kanadan rock-ylpeys Rush saapui toista kertaa maahamme ja kun edellinen, vuoden 2007 visiitti oli varsin upea kokemus, oli myös nyt konserttiin lähtö selviö.

Paikkana jälleen Hartwall Areena ja tästä "Time Machine"-nimeä kantavasta kiertueesta kantautuneiden tietojen mukaan hieno ilta olisi tiedossa. Muun muassa luvassa olisi legendaarinen, kuukauden klassikkonakin esitelty Moving Pictures-albumi kokonaisuudessaan.

Eikä Rush pettänyt fanejaan! Leikillisesti voitaisiin sanoa, että yhden konsertin sijaan saimme koettavaksemme kaksi Rush-keikkaa samana iltana. Illan konsertti oli nimittäin jaettu väliajalla kahteen pitkään settiin, jotka muodostivat kumpikin oman maukkaan kokonaisuutensa. Kokonaiskestoa konsertille kertyi kolmisen tuntia, joten rahalle sai vastinetta.

Illan ensimmäinen setti käsitti kappaleita yhtyeen pitkän uran varrelta ja mahtuipa mukaan myös uutta tuotantoakin. Tulevalta levyltä lohkaistu BU2B jyräsikin mallikkaasti ja antaa odottaa hyvää levyjulkaisua. Upeat valot & taustavideot täydensivät musiikkia oivallisesti.

Tauon jälkeen taustascreenin "aikakoneen" numerot pysähtyivät 1980-luvun alkuun ja oli illan huipennuksen aika. Moving Pictures! Levyn kappaleet kuulostivat livenä mahtavilta ja tämä albumikokonaisuus oli alusta loppuun järisyttävän upeaa kuultavaa. Makeaa mahan täydeltä!

Mutta ilta ei ollut suinkaan vielä ohi, vaan uuden Caravan-biisin kautta siirryttiin Neil Peartin pitkän rumpusoolon pariin. Yleensä vastaavat soolonumerot ovat haukotuttavaa pakkopullaa, mutta Peartin soittoa olisi kuunnellut vaikka kuinka pitkään. Viihdyttävä ja taidokkaasti rakennettu "välipala".

Loppupuolella kuultu 2112 Overture / The Temples of Syrinx oli jälleen yksi kohokohdista. Upea klassikko.


Soundit Areenalla olivat loistavat, ainakin takapäädyn alakatsomosta (114) kuunneltuna. "Äänimaisema" oli ehkä yksi parhaista mitä on hallikeikoilla vastaan tullut: Kristallinkirkasta ja selkeää, juuri oikea volyymi, sekä mukavasti vatsanpohjaa tärisyttävää bassoa.

Valot & taustavideot olivat upeat ja tarjosivat loistavan musiikin tueksi myös hienon visuaalisen elämyksen. Lavan päällä ollut suuri valoteline liikkui pitkine "jalkoineen" kuin valtava hämähäkki, videot pursusivat huumoria sekä runsasta kappaleisiin sopivaa kuvitusta. Hillitysti, mutta yllätyksellisesti käytetty pyrotekniikka oli myös oiva tehokeino.

Hieno ilta ja jälleen Rush näytti, kuinka luodaan viihdyttävä ja onnistunut rockelämys. Ainakin itsellä kolmetuntinen kului kuin siivillä, kelloa kertaakaan vilkaisematta.



First Set:

The Spirit of Radio
Time Stand Still
Presto
Stick It Out
Workin' Them Angels
Leave That Thing Alone
Faithless
BU2B
Freewill
Marathon
Subdivisions

Second Set:

Tom Sawyer
Red Barchetta
YYZ
Limelight
The Camera Eye
Witch Hunt
Vital Signs
Caravan
Drum Solo
Closer to the Heart
2112 Part I: Overture
2112 Part II: The Temples Of Syrinx
Far Cry
-------
La Villa Strangiato
Working Man

Rush: Geddy Lee, Neil Peart, Alex Lifeson


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti