sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Black Bowmore 1964 42 yo


Tarkastelussa todellinen viskiklassikko, Black Bowmore. Lasissa tislaamon neljäs ja samalla iäkkäin ja viimeinen Black Bowmore-pullotus.

Black Bowmore 1964 42 yo, 40,5%. Distilled 5.11.1964. Five Oloroso Sherry Casks, 827 bottles.

Tuoksu on voimakas ja miellyttävä. Vahva sherryisyys, tumma suklaa, kypsät hedelmät. Toffeista makeutta, mutta myös sopivasti kuivuutta tuovaa tammea. Kahvia, sekä taustalta esiin nousevaa raikasta herukkaa. Runsas ja täyteläinen, sekä varsin monimuotoinen ja "elävä".

Viski on suutuntumaltaan huikean paksu ja täyteläinen. Maukas sherryisyys hallitsee makua. Taustalla sopiva tammisuus, sekä hento kuiva turvesavuinen aavistus. Pitkä kypsytys on kuivattanut viskin hienostuneesti, makujen tasapainon säilyessä joka osa-alueella upeasti.
Vahvaa suklaata, nahkaa, kuivattuja hedelmiä. Tuoksun tavoin taustalta nousee esiin mustaherukkaa, sekä nokkosta.

Jälkimaku on kuivahko, sisältäen runsaasti kuivattuja hedelmiä, nahkaa, herukanlehteä, sekä voimakasta, mutta tasapainoista tammea. Maut ovat tiivistyneet upeaksi kokonaisuudeksi.

Hieno, tasapainoinen ja mahtavan täyteläinen viski, joka "elää" lasissa siten, että joka siemaisulla esiin nousee uusia makuvivahteita. Upea, upea viski. Makujen tiivis "yhteensulautuminen" hakee vertaistaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti