keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Kilchoman Autumn 2009 Release


Viime syksynä pyörähti bloggarinkin maistelussa Kilchoman Inaugural Release, mutta tämä nuori (ja keskeneräinen) viski ei juurikaan vakuuttanut.
Nyt testissä tislaamon "kakkosjulkaisu", eli

Kilchoman Autumn 2009 Release, 46%.

Viski on kypsytetty ensin kolme vuotta ex-Bourbontynnyreissä (Fresh Bourbon Barrels) ja viimeistelty tämän jälkeen kolme kuukautta ex-Oloroso Sherrytynnyreissä, (Sherry Butts). Lisäksi sekoitukseen on lisätty yksi "refill-Bourbon Barrel".

Tuoksussa hedelmäisyys tuntuu mukavan täyteläisenä ja tuhti savuisuus on tervaista ja makeahkoa. Taustalla häiritsevää nuoren viskin raakuutta.

Maku on yllättävänkin kuiva, voimakkaan savuinen, tuhkainen ja suoraan sanoen tympeä. Sherryisyys tuntuu kumimaisena. Viski on suoraviivainen ja (liian) nuori turvejyrä.

Jälkimaussa kumimaisuus tuntuu hallitsevan, eli sherryisyydestä ei tunnu tasapainoa löytyvän millään. Tunkkainen ja lyhyehkö päätös tälle vaatimattomalle viskille.

Kokonaisuus on kuitenkin hieman parempi kuin mitä oli Inaugural Releasessa, mutta silti tämäkin on auttamatta liian nuori ja suoraviivainen. Makujen tasapainokaan ei vakuuta. Tuoksu sentään oli ihan mukava. Lisää ikää kiitos.

Kilchoman tuotekuva: whiskysamples.eu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti