tiistai 8. lokakuuta 2024

Epica - The Symphonic Synergy @ AFAS Live, Amsterdam 19. ja 20.9.2024


Sinfonisen metallin kärkikaartiin kuuluva Epica konsertoi syyskuussa kahtena iltana 6000 katsojaa vetävässä Amsterdamin AFAS Live -hallissa (ent. Heineken Music Hall). The Symphonic Synergy -teemanimellä toteutetut kaksi erikoiskeikkaa soitettiin yhdessä täyden sinfoniaorkesterin ja kuoron kanssa. Epican kappaleiden vahvat orkestraatiot on yleensä kuultu keikoilla taustanauhalta, mutta nyt oli tilaisuus kuulla koko komeus aidosti livenä. 

Settilista oli rakennettu näille erikoiskeikoille sopivaksi ja mukaan oli poimittu myös harvemmin kuultua materiaalia. Visuaalisuuteen oli panostettu toden teolla ja valot, pyrot, konfettisateet ynnä muut efektit loivat illasta erityisen näyttävän. Show oli viihdyttävä, yllätyksellinen ja kaikin puolin upea. Bändin ja orkesterin yhteistyö toimi saumattomasti ja äänimaailma oli mahtipontisen vaikuttava. 

Nämä liki täydellisesti toteutetut Amsterdamin illat tulevat nousemaan korkealle vuoden parhaiden keikkojen listauksessa. Kaikkiaan neljä keikkaa sisältävän The Symphonic Synergyn toinen osa soitetaan joulukuussa kahtena iltana Meksikossa.

Settilista (molempina iltoina sama):

Unleashed

The Essence of Silence

Menace of Vanity

Sensorium

The Fifth Guardian (Interlude)

Crimson Bow and Arrow

Arcana

The Skeleton Key

The Ghost in Me

Storm the Sorrow

Universal Death Squad / The Last Crusade / The Phantom Agony / Design Your Universe (Symphonic synergy medley)

Tides of Time

Sirens - Of Blood and Water (with Charlotte Wessels and Myrkur)

Unchain Utopia

Beyond the Matrix (Alternative version)

Code of Life

Cry for the Moon

Aspiral

Consign to Oblivion









Keikat keräsivät faneja yhteen kymmenistä eri maista.


AFAS Liven Aftershown pikkulavalla nähtiin molempina iltoina lisää sinfonista metallia Kingdom Divided -yhteen toimesta. Kiva uusi tuttavuus, jonka musiikin parissa oli mukava jäädä viettämään iltaa Epica-keikkojen jälkeen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti