torstai 10. lokakuuta 2024

Anneke Van Giersbergen - Heavy Strings Theatertour 2024 @ Theater Lampegiet, Veenendaal 21.9.2024


Laulaja/lauluntekijä Anneke Van Gierbergen on tuttu keikkavieras Suomessa ja monet muistavat hänet yhteistyöstä esimerkiksi Amorphiksen kanssa. 

Parhaillaan Anneke kiertää Alankomaiden konserttisaleja Heavy Strings -teemanimen alla. Kiertueen teemana on esittää ikonisia hevikappaleita sovitettuna  jousisoittimille ja pianolle. Kiertueella Annekea säestävät pianisti, sekä The Magic Strings jousisoittajat - kolme viulua ja sello.

Heti Amsterdamin Epica-keikkojen jälkeisenä päivänä oli tilaisuus nähdä tämä hieno projekti tositoimissa. Tyylikkäänä konserttipaikkana toimi Theater Lampegiet Veenendaalissa, jonne matka Amsterdamista taittui junalla vajaassa tunnissa.

Illan konsertti oli upea ja ainutlaatuinen elämys, settilistan tarjotessa upeita hetkiä kappale toisensa jälkeen. Hienoimpina sovituksina mieleen jäivät "November Rain" (Guns N’ Roses), "Kashmir" (Led Zeppelin), "Still Loving You" (Scorpions), sekä "Changes" ja "War Pigs" (Black Sabbath). Huikeaa oli myös kuulla, kuinka Slayerin "South of Heaven" taipui mahtipontiseksi versioksi pianolle ja laululle sovitettuna.

Covereiden joukossa kuultiin yksi Anneken oman bändin kappale, eli jo kuopatun VUUR -yhtyeen "Your Glorious Light Will Shine - Helsinki". Kappaleen jälkeen Anneke bongasi siniristilippumme katsomosta  ja tästä saatiin aikaan hauska pieni keskustelu ennen seuraavaa kappaletta. “Kiitos” tuli laulajan suusta sujuvasti suomeksi. 

Lämminhenkinen ja tyylikäs konserttielämys, joka kannatti ehdottomasti kokea. Täytyy toivoa, että tämä kiertue saisi jatkoa myös kotimaansa ulkopuolelle ja ulottuisi joskus myös Suomeen.


From Out of Nowhere (Faith No More)

The Trooper (Iron Maiden)

Still Loving You (Scorpions)

High Road (Mastodon)

Nothing Else Matters (Metallica)

Supercrush! (Devin Townsend Project)

Thunderstruck (AC/DC)

Kashmir (Led Zeppelin)

South of Heaven (Slayer)

Your Glorious Light Will Shine - Helsinki (VUUR)

November Rain (Guns N’ Roses)

Changes (Black Sabbath)

War Pigs (Black Sabbath)

Love Is All (Roger Glover, Ronnie James Dio)









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti