sunnuntai 20. lokakuuta 2024

Bowmore 24 yo The Dragon’s Prey (2024)

Tarkastelussa Bowmoren Frank Quitely -sarjan neljäs julkaisu. Tällä kertaa viinitynnyreillä on varsin vahva vaikutus lopputulokseen. 

Bowmore 24 yo The Dragon’s Prey, 50,7%. Bordeaux red wine casks, Merlot finished barriques, Manzanilla barrels and Oloroso sherry casks. Travel Retail, Frank Quitely collection, 8330 bottles (2024)



Tuoksu on runsaan viinimäinen, hapahkon marjainen ja kevyen turvesavuinen. Tammi nousee esiin paahteisena ja kuivahkona. Kuivattua luumua, raakaa mustaherukkaa ja aavistus tervaisuutta. Runsas maltaisuus sitoo maut yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.

Maku jatkaa tuoksun linjaa ja viinimäisyys hallitsee. Yleisilme on happaman hedelmäinen. Turvesavu pyörii ympärillä kuivahkona ja kevyen tervaisena. Tammi tuntuu palaneena ja kuivana. Raakaa mustaherukkaa, punaviiniä, kahvia, tummaa vahvaa suklaata ja kuivattuja luumuja.

Jälkimaussa turpeisuus voimistuu ja myös tammi nousee enemmän pintaan. Viinimäisyys tuntuu hapahkona ja voimakkaana. Hapanta marjaisuutta, aavistus rikkiä, vahvaa kahvia ja kuivattua aprikoosia. Maltaisuus pitää rungon koossa loppuun asti.

Viinitynnyröinnin vaikutus tuntuu erittäin vahvana ja hapahkona, mutta kokonaisuus pysyy kuitenkin yllättävän hyvin koossa. Mielenkiintoinen viski, missä vivahteita ja tutkittavaa riittää. Viinimäisyys on kuitenkin sen verran haastavaa, että ei tällä tämän sarjan parhaimmistoon nousta. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti