torstai 4. heinäkuuta 2024

The 69 Eyes Spirit of Vampires Whisky

Testissä The 69 Eyes -yhtyeen nimikkoviski BlueWhiteSpiritin valikoimasta.  Viskin raaka-aineet tulevat Skotlannista. Sekoitus ja tynnyriviimeistelty on tehty BlueWhiten tehtaalla ja sekoitukseen on käytetty jyväviskiä ja turpeista mallasviskiä.  Mallasviskiosuus tulee Ben Nevikseltä. Viski on suodattamaton ja ilman lisättyä väriainetta. Ensimmäinen erä 300 pulloa.  

The 69 Eyes Spirit of Vampires Whisky, 46,9%. Blended Scotch Whisky, BlueWhiteSpirit Oy (Batch No L0312024)



Tuoksu tarjoaa maltaisuutta, hunajaa ja kermatoffeeta. Blendeille tyypillinen viljaisuus ja pistävyys pyrkii esiin. Sherryistä makeutta, kypsää tuoretta luumua ja paahdettuja pähkinöitä. Kevyt hiilimäinen turpeisuus.

Maku on makean hedelmäinen, terävän pippurinen ja pehmeän maltainen. Hunajaa, kypsää luumua ja kermatoffeeta. Blendimäisyys nousee taustalta esiin ja tuo pistävää kitkeryyttä kokonaisuuteen. 46,9% vahvuus tuo kuitenkin sopivasti särmää ja pitää rungon kasassa. Turpeisuus pyörii hyvin hentona ympärillä.

Jälkimaku jatkaa alun linjaa, joskin blendimäisyys korostuu ehkä vielä enemmän. Hedelmäinen makeus säilyy loppuun asti ja taittaa pistävyyttä sopivasti. Hunajaa, pähkinää ja makeaa sherryä. Turpeisuus ei nouse suureen rooliin missään vaiheessa. Maku latistuu melko nopeasti.

Paljon hyviä piirteitä sisältävä blendi toimii makean hedelmäisyyden ja pullotusvahvuuden kannattelemana suhteellisen hyvin. Raa’ahkon pistävät piirteet verottavat kuitenkin pisteitä ja hinta-laatusuhteessa jäädään vähän pakkaselle. (Alkossa 58,90/500ml).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti