maanantai 15. toukokuuta 2023

Bowmore 1971 18 yo, 40%. Sestante crest label

Bowmoren vanhat Sestante-pullotteet ovat olleet kehuttuja kautta linjan. Nyt tarkastelussa tämän italialaispullottajan hyvässä maineessa oleva ja nykyään jo varsin harvinainen 1971 18 yo 40-prosenttisena versiona.

Bowmore 1971 18 yo, 40%. 75cl, Sestante crest label



Tuoksussa tuntuu päällimmäisenä mehukasta sherryä, vivahteikasta mustaherukkaa, sekä häivähdyksenomaisesti samettisen pehmeää turpeisuutta. Maltaisuus pyörii ympärillä paahteisena. Suklaata, kahvia, hedelmäkarkkeja ja kermatoffeeta. Hieno!

Maku on suussasulavan pehmeä ja herkullinen! Tuoksun tavoin mehukas sherry hallitsee. Kaunis hyvin hento turpeisuus ja tyylikäs tammi. Kahvia, suklaata, puuhiiltä, hedelmäkarkkeja ja herukkaista marjaisuutta. Pehmeä maltaisuus sitoo maut saumattomaksi kokonaisuudeksi.

Jälkimaussa herukkaisuus voimistuu kiehtovan vivahteikkaaksi. Tyylikäs tammi, sopivasti kuivuva sherry, edelleen vahvana tuntuva kahvi, sekä sopivan hento puuhiili jatkuvat tasapainoisina pitkään loppuun asti. Makean appelsiinin raikkaus tuo vielä loppuun lisävivahdetta.

Herkkäpiirteinen, mutta täynnä makua oleva Bowmore. Kokonaisuus on kautta linjan ihailtavan tasapainoinen ja vivahteikas. Hieno klassikkoviski!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti