torstai 17. helmikuuta 2022

Port Ellen 1982 25 yo, Sherry Cask No. 2844. Signatory Cask Strength Collection

Port Elleniä nyt Signatoryn valikoimasta.

Port Ellen 1982 25 yo, 58 %.  Distilled 11.11.1982, bottled 30.11.2007. Sherry Butt No.2844. Signatory Cask Strength Collection, Oval Decanter.



Tuoksu on raikas ja tasapainoisen sherryinen. Lempeä turvesavuisuus. Vahvuutta on rutkasti ja pieni vesilisä on paikallaan avaamaan aromeja. Hunajaista makeutta, kuivattuja sekahedelmiä ja merellistä raikkautta. Tammi voimistuu taustalla.

Maku on upean voimakas ja tasapainoisen vahvapiirteinen. Sherry ei tuo liikaa makeutta vaan täydentää turpeista runkoa mukavasti. Merellisen raikkaat elementit tuntuvat runsaina. Tervaista turvesavua ja hedelmäistä mausteisuutta. Tammi tuo kuivempaa ilmettä.

Jälkimaku jatkuu tervaisen turvesavuisena ja suolaisen lakritsisena. Sherryisyys pysyttelee tasapainoisena mukana. Tammi voimistuu ja pippurinen terävyys pyrki esiin. Merellinen raikkaus pyörii sherryn takana loppuun saakka. Pituutta riittää hyvin.

Vahvapiirteinen ja tasapainoinen Port Ellen. Sherryisyys ei nouse liian hallitsevaksi, vaan tilaa jää muillekin vivahteille. Hyvä esitys.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti