keskiviikko 9. helmikuuta 2022

Bowmore Islay Single Malt (1990's)

Lasiin 1990-luvun nimeämätön Bowmore-miniatyyri, joka teknisesti lienee lähinnä Bowmoren ikämerkitsemätöntä Legend-pullotetta. Kirjanpitoni mukaan tämä näyttäisi olevan blogin Bowmore-arvio numero 250. Pienen juhlan paikka siis.

Bowmore Islay Single Malt, 40% (5cl, 1990’s)



Tuoksu on makea, pehmeän turpeinen ja kypsän hedelmäinen. Laventelinen kukkaisuus nousee runsaana esiin. Kevyesti tervaa. Taustalla appelsiinia, hunajaa ja makeaa yrttilikööriä.

Maku on makea ja todella runsaan laventelinen. Suutuntuma on pehmeä ja melko täyteläinen. Kivan tervainen turpeisuus pyörii hentona ympärillä. Kypsiä trooppisia hedelmiä. Yrttimäisyys tuo särmikkyyttä taustalle.

Jälkimaku jatkuu kukkaisuuden hallinnassa ja laventeli säilyy runsaana loppuun saakka. Turpeisuus säilyttää tervaisen makeutensa ja tammi tuo hieman kuivuutta taustalle. Makujen tasapaino säilyy hyvin.

Tyyppiesimerkki laventeliaikakauden Bowmoresta. Kokonaisuus on maukas ja tarjoaa ikämerkitsemättömäksi viskiksi kypsän esityksen. Yllättäen tämä ei juuri häviä edes saman aikakauden 12-vuotiaalle. Nam!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti