keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Nummirock Metal Festival 22.6.2018: Saxon, Vixen, Sodom, Beast in Black, Barbe-Q-BarbiesJuhannuksen raskain musiikkijuhla, Nummirock Metal Festival järjestettiin jälleen Kauhajoen Nummijärvellä. Itselläni oli mahdollisuus osallistua tähän nelipäiväiseen tapahtumaan vain juhannusaattona, mutta kun esiintyjälistalla olivat mm. harvoin Suomessa nähdyt Saxon ja Vixen, ei tätä festarimatkaa kauan tarvinnut miettiä.

Saapuessamme festarialueelle näytti pohjanmaan sää häränpyllyä niin Suomen juhannukselle kuin Nummirockin festariväelle. Vettä vihmoi taivaan täydeltä ja tuulenpuuskat pieksivät aluetta, lämpötilan pysytellessä 10 asteen alapuolella. Viima ja kosteus olivat sitä kuuluisaa luihin ja ytimiin menevää sorttia. Kaikeksi onneksi säätiedotus oli luettu lähtiessä ja autosta löytyi asianmukainen varustus, joten ei muuta kuin tuulta päin ja seuraamaan päivän bändien otteita.

Ehtiessämme alueen rantalavan tuntumaan (Inferno Stage) oli Barbe-Q-Barbiesit jo täydessä vauhdissa. Viimeksi keväällä Virgin Oilissa nähty tyttöbändi oli jälleen energinen ja viihdyttävä, eli hyvä startti päivälle.


Heti seuraavana oli päälavalla (Radio Rock Stage) tarjolla todellista herkkua kasarirockin ystäville. Vixenin uusi tuleminen on nyt tosiasia ja yhtyeen alkuperäisestä kokoonpanosta mukana ovat Janet Gardner (laulu, kitara), Roxy Petrucci (rummut) ja Share Pedersen (basso). Vuonna 2013 sairauteen menehtyneen kitaristi Jan Kuehnemundin korvaajana nähtiin nyt erinomaisesti paikkansa täyttänyt Britt Lightning. Vixenin alkuperäisen kokoonpanon näin keikalla kahdesti, vuosina 1989 ja 1991, joten pitkäksi venyneen tauon jälkeen nostalgiaa oli sadepisaroiden lisäksi ilmassa. Bändi oli erittäin hyvä ja heille olisi kyllä suonut hieman myöhäisemmän esiintymisajan ja paremman sään. Nyt yleisöä kerääntyi lavan edustalle vain kourallinen, muiden ilmeisesti etsiessä suojaa sateelta ja tuulelta. Olosuhteista huolimatta loistava keikka ja sääli niille, jotka tämän missasivat.Seuraavana todistin Beast in Blackin hyväksi havaitun livekunnon kolmannen kerran parin viikon sisään ja kyllähän tämä taas toimi. Nyt yhtyeen esiintymisaika oli pidempi kuin Hyvinkään Rockfestissä ja Tampereen South Parkissa, joten settiin oli nostettu makupaloja myös Battle Beastin tuotannosta. Keikka olikin paras näistä kolmesta vastikään näkemästäni.

Saksalainen pitkän linjan Sodom tärisytti tannerta seuraavana Inferno Stagella ja järveltä puhaltanut tuuli ei ollut herkkua yleisölle eikä varmasti bändillekään. Basisti-laulaja Tom Angelripperin johtama Sodom on kokenut vuosien saatossa melkoisesti miehistönvaihdoksia, mutta nyt Nummirockin yleisö pääsi todistamaan kitaristi Frank "Blackfire" Gosdzikin paluuta liki 30 vuoden tauon jälkeen.


Myös perinteisen hevin brittijyrä Saxon kärsi Radio Rock Stagella melkoisesta yleisökadosta ja olosuhteet eivät olleet nyt bändeille suosiolliset, ei sitten millään. Sade tuntui vaan yltyvän, mutta se ei bändiä ja harvalukuista yleisöä haitannut. Kuultiin uusimman Thunderbolt-albumin kappaleiden ympärille rakennettu 16 kappaleen setti, missä vahva osansa oli toki myös vanhoilla klassikoilla. Saxon on ollut karismaattisen laulajansa Biff Byfordin johdolla aina vahva livebändi ja niin myös tänään Nummirockin sateessa!Loppuillasta alueella olisi vielä bändejä (mm. Abbath) riittänyt, mutta tässä kohtaa maha oli jo täynnä makeaa, joten oli aika siirtyä sisätiloihin lämmittelemään. Nummirock 2018 oli juhannusaaton osalta karmeasta säästä huolimatta hieno tapahtuma!

Lisää Nummirock-kuvia löytyy nyt myös blogin facebook-sivun albumeista:


Kuvat (©) Hannu Juutilainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti