lauantai 12. elokuuta 2017

Wacken Open Air 2017: perjantai 4.8.2017

Lacuna Coil, Grave Digger, Sonata Arctica, Saltatio Mortis, Headcat, Apocalyptica, Megadeth, Marilyn Manson.Wackenin perjantaimme alkoi jo aamupäivästä ja esiintymislistasta pisti silmiin heti mielenkiintoinen nimi. Warrant on tuttu monille kasarirockin ystäville, mutta tämä Warrant ei Wackenissa esiintynyt, vaan kyseessä oli täsmälleen samanniminen saksalainen speedmetal-yhtye. Parin biisin jälkeen olikin aika lähteä ottamaan hyvät paikat päälavalta, missä vuorossa oli italialainen Lacuna Coil.

Lacuna Coil oli mainio taannoin Tampereen Yo-talolla, joten aikaisesta soittoajasta (klo 12.00) huolimatta odotukset olivat korkealla. Muitakin paikalla olleita yhtye näytti kiinnostavan, sillä yleisöä oli tässä vaiheessa jo kentän täydeltä, eli varmasti kymmeniä tuhansia.

Bändi olikin huikean kovassa vedossa ja tarjosi vahvatunnelmaisen ja näyttävän tunnin. Tällä aamupäivän vedolla yhtye nosti itsensä yhdeksi festivaalin suosikeistani.
Jatkoa päiväämme saatiin perinteisen heavyn muodossa. Saksalainen Grave Digger oli hyvä, joskin hieman tasapaksu kappalemateriaali verotti pisteitä.

Sonata Arctica on tullut nähtyä kotimaassamme varsin useasti ja hyvin homma toimi nyt myös isolla Wackenin lavalla. Hyvä setti ja hieno tunnelma. Hyvä Suomi!

Saksalainen folkmetal-yhtye Saltatio Mortis jatkoi mainiota iltapäivää ja tämä kotimaassaan varsin suosittu yhtye tarjosikin näkemisen arvoisen keikan. Yleisö eli kiitettävästi mukana ja tunnelma nousi kattoon. Keikan aikana nähtiin bändin laulajan tyylinäyte siitä, kuinka kappaleen esittäminen onnistuu ”crowdsurffatessa” yleisön päällä. Hyvin onnistui!


Sitten jotain erilaista. Rockabillyä metallifestivaaleilla? Kyllä, koska Lemmy. Edesmenneen Motörhead-ikonin sivuprojekti Headcat sai kunnian esiintyä Wackenissa ja tämähän oli nähtävä. Morbid Angelissa vaikuttanut David Vincent on perinyt Lemmyn paikan, kitaraa soittaa Danny B. Harvey ja rumpujen takaa löytyy Slim Jim Phantom (Stray Cats).

Kuten odottaa saattoikin, trion setti tarjosi maukkaan katsauksen perinteiseen rock’n’rolliin ja tuore sinkkubiisi Born To Lose, Live To Win osoitti, että myös hyvää uutta materiaalia syntyy. Kuultiinpa myös Stray Catsia ja Beer Gardenin yleisö tuntui olevan mielissään kuulemastaan. Mukavaa rockviihdettä.


Apocalyptican Metallica-setti tuli hyväksi havaittua jo Tuskassa ja samaa laatua kuultiin nyt myös Wackenissa. Lavalla nähtiin myös yllätysvierailija, kun yhtyeen alkuperäisjäsen Max Lilja palasi sellonsa kanssa hetkellisesti tositoimiin vanhojen bändikavereidensa kanssa.

Megadeth oli vuonna 2014 tällä samaisella festivaalilla täydellinen floppi, mutta nyt oli toinen ääni kellossa. Dave Mustainen johtama bändi oli nyt metallisen tiukassa vedossa ja tarjosi perjantai-iltaan hienosti positiivisen yllätyksen. Hyvä keikka!


Marilyn Manson päätti iltamme ja koska en yhtyeen musiikkia juurikaan tunne, jätän kommentoinnit sikseen. Ei ollut minun juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti