perjantai 14. heinäkuuta 2017

Teerenpeli 2014/2017 3yo ”Tervaisen Savuinen Grillikastike”

Maistelussa privaattitynnyristä pullotettu, turvesavuinen Teerenpeli-tislaamon single malt -viski.

Teerenpeli 2014/2017 3yo, 61,7% ,”Tervaisen Savuinen Grillikastike”. Erityisten herrasmiesten yksityinen pullote, batch 1/2017. 84 pulloa.

Viski on kypsytetty Oloroso-sherrytynnyrissä. Tisle on valmistettu savumaltaasta, jonka fenolipitoisuus on 30-45ppm.


Tuoksu on makean sherryinen ja runsaan tervainen. Savuisuus on tuhtia, mutta lempeän pehmeää. Tummaa suklaata, vahvaa kahvia ja palvikinkkua. Hapan sitrus tuo sopivasti kuivempaa vivahdetta taustalle. Hyvä tasapaino!

Maku on täyteläinen, tervaisen savuinen ja makean hedelmäinen. Tervaleijonaa, poltettua puuta ja hapahkoa sherryisyyttä. Tummaa suklaata ja lakritsin suolaisuutta. Maut ovat sulautuneet hienosti yhteen ja korkeasta alkoholiprosentista huolimatta kokonaisuus on jopa laimentamattomana yllättävänkin pehmeä.

Jälkimaussa tervaisuus jatkuu vahvana. Sisu-pastilleja, kypsää hedelmäisyyttä (luumut, viikunat, taatelit) ja kiva hapan sitruksinen puraisu. Tammi tuntuu taustalla paahteisena.

Tämän viskin vahvan tervainen ja monipuolinen makukirjo pysyy kautta linjan hyvin koossa. Makujen tasapaino ja yhteensulautuminen on esimerkillistä. Kokonaisuutena viski on todella herkullinen ja tarjoaa ikäisekseen varsin kypsän esityksen. Melkein uskallan väittää, että tässä on tähän mennessä paras koskaan Suomessa tehty viski. Upeaa työtä Teerenpeli!


2 kommenttia: