sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Bowmore 2005/2017, Cask Sample

Otetaanpa arvioon vielä yksi Bowmore. Tällä kerralla kyseessä on hieman harvinaisempi tapaus, eli tynnyrinäyte. Viski on tislattu vuonna 2005 ja kyseinen näyte on napattu tynnyristä 12 vuotta myöhemmin.

Bowmore 2005/2017, Cask Sample (ex-Bourbon Cask)

Tuoksu on voimakas ja turvesavun hallitsema. Poltettua puuta, tervaa ja vaniljaa. Pienen vesilisän kanssa hedelmäisyys (persikka) nousee esiin tuoden mukavaa makeutta kokonaisuuteen.

Maku on vahvan turvesavuinen ja paahteinen. Tammi tuntuu runsaana ja tyylikkäänä. Vaniljaa, kypsää trooppista hedelmäisyyttä (banaani), makeaa sitrusta ja hapahkoa herukkaisuutta. Tuoksun tavoin vesilisä tuo makeutta.

Jälkimaku kuivuu ja hapan marjaisuus voimistuu. Turpeisuus, maltaisuus ja tammi ovat hyvin tasapainossa. Makean hedelmäiset piirteet tuovat vivahdetta (persikkaa, aprikoosia, banaania). Voimaa riittää upeasti.

Todella vahvapiirteinen ja tasapainoinen Bowmore. Vesilisä avaa makuja kivasti ja tuo vivahteikkuutta. Tuhti ja maukas yksilö. Tämänkaltaiset tynnyrit lupaavat kyllä hyvää tislaamon tulevaisuudelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti