tiistai 11. heinäkuuta 2017

Ardbeg Kelpie

Ardbegin uutuuspullote Kelpie on haukuttu lähes kaikissa näkemissäni arvioissa, joten odotukset eivät olleet kovinkaan korkealla. Annetaan viskille kuitenkin mahdollisuus ja katsotaan mitä pullosta paljastuu.

Ardbeg Kelpie, 46% (2017)


Tuoksu tarjoaa tuhtia savuisuutta ja poltettua puuta. Vanilja ja toffee tuovat makeutta. Raikasta yrttisyyttä ja sitruunan kuorta. Hedelmäisyys (omena, aprikoosi) nousee taustalta kivasti esiin. Mausteisuutta (kaneli, muskottipähkinä).

Maku on makeahkon hedelmäinen ja erittäin vahvan turvesavuinen. Poltettua puuta ja hieman tervaisuutta. Vaniljaa, tummaa suklaata, kirpakkaa sitrusta ja hapahkoa omenaa.

Jälkimaku kuivuu selvästi ja turvesavu voimistuu entisestään. Tammi tuntuu palaneena. Vaniljaa, raakaa banaania, hapahkoa sitrusta (greippi). Savuisuus jatkuu ja jatkuu…

Ihan hyvä ja selkeäpiirteinen nyky-Ardbeg. Pullon yli 100€ hinta on vaan turhan kova tälle ikämerkitsemättömälle viskille, vaikka itse tuotteessa ei sinänsä mitään vikaa olekaan. Viskinä odotuksiin nähden positiivinen yllätys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti