keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Operation Mindcrime, Fire & Water, Stråle - Nosturi, Helsinki 23.11.2015


Syksyn keikkaruuhka sai jatkoa Helsingin Nosturissa, kun paikalle saapui ex-Queensrÿche vokalisti Geoff Taten Operation Mindcrime -kokoonpano. Tarjolla oli harvinaista herkkua, sillä Queesrÿchen klassikkoalbumi Operation: Mindcrime esitettiin konsertissa alusta loppuun. Yleisökato oli valitettavasti melkoinen ja Nosturissa oli todella väljää. Tällä hetkellä hyviä keikkoja on niin paljon, että kaikille ei vaan riitä kävijöitä.
Vanha sanonta ”väki vähenee, pidot paranee” oli kuitenkin nyt ihan kohdallaan ja illasta muodostui loistava ja yllätyksellinenkin.

Illan avasi Irkkuduo Fire & Water ja hyvin avasikin. Akustisella kitaralla, saksofonilla, huuliharpulla ja laululla saatiin aikaiseksi toimiva ja monipuolinen setti. Duon mukavia kelttimelodioita ja bluesia olisi kuunnellut pidempäänkin, mutta tilaa piti antaa seuraaville.Helsinkiläinen Stråle oli entuudestaan aivan tuntematon tapaus. Bändi soitti tylsähköä perusrockia ja eipä tästä jaksanut innostua. Billy Idol -cover Rebell Yellin sentään setistä tunnistin. Laulajan välispiikki ”kestättekö vielä pari biisiä?” kiteytti keikan vaatimattoman annin osuvasti.Operation Mindcrime tarjoili liki kahden tunnin kattauksen ja heti alkuun saatiin kirsikat kakun päältä, kun yhtye soitti kokonaisuutena Queensrÿchen Operation: Mindcrimen alusta loppuun. Huikea albumi ja juuri näin se kuuluukin esittää. Tämä levy on parhaimmillaan juurikin kokonaisuutena.  Fire & Waterin Clodagh Kearney vieraili lavalla Sister Maryn roolissa ja duetointi Geoff Taten kanssa kymmenminuuttisessa Suite Sister Maryssa oli yksi illan kohokohdista.


Geoff Taten lisäksi yhtyeessä vaikuttavat Simon Wright Drums (AC/DC, DIO), John Moyer Bass (Disturbed), Kelly Gray Guitar (Queensryche), Randy Gane Keyboard (Queensryche Rage for Order), Scott Moughton Guitar (Geoff Tate solo band). Bändi kuulosti hyvälle läpi illan ja Taten laulu oli iskussa. Alkuun laulu oli tosin miksattu aika alas, mutta sekin parani illan edetessä.

Mindcrime-setin jälkeen kuultiin parit näytteet yhtyeen tuoreelta The Key-albumilta ja lisää Queensrÿchen hittejä. Setin loppupuolella Kearney vieraili lavalla toistamiseen, nyt saksofonin kanssa.


Herkkä Silent Lucidity aloitti encoret. Tate kertoi, että kappaleesta on tullut vuosien varrella erikoisella tavalla monikäyttöinen. Se on soinut lukuisissa hautajaisissa, häissä, ristiäisissä ja toki myös lapsia tehdessä. Hieno balladi!

Kokonaisuutena illan setti tarjosi tyylikästä musisointia ja hienoja kappaleita jopa odotukset ylittäen. Ja niin, keikan jälkeen koettiin vielä yllätys, kun odottamatta tarjoutui mahdollisuus osallistua bändin meet & greet -tilaisuuteen. Mukava juttutuokio yhtyeen jäsenten kanssa, jonka jälkeen olikin kiva lähteä hymyssä suin kotimatkalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti