maanantai 1. kesäkuuta 2015

PSOF Purple Night 2015 - Tavastia, Helsinki 29.5.2015


Perfect Strangers of Finlandin järjestämän Purple Night -tapahtuman tämänvuotisena teemana oli kitaristi Ritchie Blackmore 70 vuotta. Helsingin Tavastiaklubilla koettiinkin huikea tribuutti-ilta Deep Purplen, Rainbown ja Blackmore’s Nightin musiikin parissa. Esiintymislavalla nähtiin vankkaa kotimaista osaamista, sekä erikoisvieraana Rainbow’n ex-vokalisti Doogie White. Kaikkiaan illan aikana musisointia kuultiin peräti nelisen tuntia ja soitettuja kappaleita kertyi päälle 40!

Doogie White


Tavastian salin permannolla illan avasi tätä tapahtumaa varten koottu Violet Moon -kokoonpano. Kuultiin hieno puolituntinen Blackmore’s Nightin tuotantoa ja tässähän olikin ihan oiva startti illalle. Blackmore’s Nightin keskiaikameininki on parhaimmillaan livenä ja tässä myös Violet Moon onnistui mainiosti.


Olde Mill Inn
Wish You were Here
Wind In The Willows
Toast  To Tomorrow
Dandelion Wine
Under The Violet MoonSitten sähköisten tulkintojen pariin. Illan kattaus oli jaettu kahteen osaan ja ensin lauteille kipusi Rock Rooster -kokoonpano vierainaan Doogie White, Jari Tiura, Kimmo Blom, Mauri Savolainen ja Henric Blomqvist.


Laulajia kierrätettiin läpi illan, joten heti alusta lähtien hommaan saatiin vaihtelevuutta ja mukavaa yhdessä tekemisen meininkiä. Roostersin Tommy O antoi välillä paikkansa mikrofonin varressa muille ja vuorollaan lavalla kävivät Doogie White (Ritchie Blackmore’s Rainbow, Yngwie Malmsteen, Michael Schenker, Tank, yms.), Jari Tiura (MSG, Stargazery), sekä Kimmo Blom (Urban Tale, SMGO, WOF 2015, Angelo De Nile).

Kuultiin huikeita esityksiä ja viihtyvyys oli taattu. Tommyn laulama Child In Time oli järisyttävän kova!

Tommy O

1 Black Night (Tommy O)
2 Strange Kind of Woman (Tommy O)
3 Stone Cold (Tommy O)
4 All Night Long (Tommy O)
5 The Temple of the King (Tommy O)
6 Hard Lovin' Man (Kimmo Blom)
7 Starstruck (Jari Tiura)
8 Child in Time (Tommy O)
9 Anya (Tommy O)
10 Since you been gone (Tommy O)
11 Anyone's Daughter (Tommy O)
12 Street of Dreams (Jari Tiura)
13 Speed King (Kimmo Blom)
14 Burn (Doogie White, Kimmo Blom)
15 Eyes of the World (Doogie White)
16 Highway Star (Tommy O)

Jari Tiura

Kimmo Blom

Huikean 16 kappaleen setin jälkeen oli pienen tauon paikka. Tässä välissä oli myös aikaa vaihtaa muutama sananen Doogie Whiten kanssa. Muisteltiin mm. vuoden 1995 Rainbow-keikkaa Helsingin Kulttuuritalolla. Tuo konsertti on muistorikas itselleni, mutta selvästi myös Doogielle. Tuo ilta oli miehellä hyvässä muistissa ja The Stranger In Us All -kiertueen avauskeikkana se oli hänelle varsin merkittävä. Nippelitietona Doogie muisti, että Strangers In Us All -albumilta löytyvä Stand And Fight-kappale soitettiin tuolloin vain yhden ja ainoan kerran livenä. Heti Helsingin jälkeen se skipattiin setistä, joten tuon biisin liveveto jäi historiankirjoihin ainutlaatuisena.

Whiten mukavaa skottiaksenttia ja leppoista jutustelua olisi kuunnellut pidempäänkin, mutta oli aika siirtyä taas musiikin pariin.Lavalla vuoronsa sai HBF-Group. Laulusta vastasivat Doogie White, Jari Tiura ja Kimmo Blom.
Parin tunnin setti oli makeaa mahan täydeltä. Kuultiin hyvin valittuja paloja Deep Purplelta ja Rainbow’lta. Mahtuipa lopulta mukaan myös yksi Black Sabbath-laina, Dio-bravuuri Heaven And Hell.

Kuulimme paljon sellaisia kappaleita, joita esim. Deep Purple ei ole soittanut livenä enää aikoihin. Pientä suvantovaihetta tarjosivat Purplen varhaisvuosilta napatut Why Didn’t Rosemary ja Blind.

Doogie White pääsi nyt ”oman materiaalinsa” kimppuun ja Stranger in Us All -biisit toimivatkin hyvin. Reipas Wolf To The Moon nousi yhdeksi illan parhaista esityksistä! Toki myös vanhempi Rainbow- ja Purpletuotanto sujui mallikkaasti. Doogie tuntuu olevan näiden kappaleiden kanssa kuin kotonaan!


Kun vielä myös Jari Tiura ja Kimmo Blom hoitivat omat tonttinsa takuuvarmasti maaliin, ei valituksille jäänyt aihetta.

1 Stargazer (Jari)
2 Spotlight Kid (Jari)
3 Love Conquers All (Jari)
4 Wring That Neck (Instrumental) 
5 Dead or Alive (Kimmo)
6 A Gypsy's Kiss (Kimmo)
7 Maybe Next Time (instrumental) 
8 Why didn't Rosemary (Jari)
9 Blind (Jari)
10 Perfect Strangers (Doogie)
11 Demon’s Eye (Doogie)
12 Wolf to the Moon (Doogie)
13 Black Masquerade (Doogie)
14 Carry On Jon (Instrumental) 
15 Can't let You go (Doogie)
16 A Light in the Black (Doogie)
17 Catch the Rainbow (Doogie)
18 Kill the King (Doogie)
19 Hall of the Mountain King (Doogie)
20 Heaven and Hell (Jari)
21 Smoke on the Water (group jam)

Mahtava ilta ja makeaa saatiin niin paljon, ettei vastaavaa näin pitkää ja positiivista musiikkiähkyä heti muistu mieleen. Täysi ilta maailman parasta musiikkia hienosti esitettynä. Kiitos esiintyjät ja PSOF.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti