sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Amaranthe - Helsinki 8.3. ja Tampere 13.3.2013


Raikkaita pop-melodioita ja raskasta heavya maukkaasti yhdistelevä ruotsalaisyhtye Amaranthe jätti viime vierailullaan itsestään niin positiivisen kuvan, että tätähän oli lähdettävä katsomaan uudestaan.
Amaranthen uusi levy julkaistaan Euroopassa virallisesti ensi viikolla, joten nyt meneillään olevalla Suomen kiertueeella ohjelmistossa on paljon uutta materiaalia. (Uusi albumi on ennakkokuunneltavissa täällä 22.3. asti).


Perjantaina 8.3. Helsingin Virgin Oil Co oli liki täysi ja Amaranthe lunasti jälleen sille asetetut odotukset hyvänä livebändinä. Bändi oli "liekeissä" ja yleisö eli tunteella mukana. Ykköslevyn tuttujen biisien seassa kuultiin reilusti maistiaisia tulevalta "The Nexus"-albumilta ja hyvä niin, sillä näin saatiin settiin tuoreutta ja lisää pituutta.
Soundeiltaan keikka ei ollut kuitenkaan paras mahdollinen, eikä asiaa ainakaan auttanut autoon unohtuneet korvatulpat. Paikoitellen ääni tuppasi hieman puuroutumaan, eikä varsinkaan uudesta materiaalista saanut tällä ensikuulemalla aivan kaikkea irti. Hyvä ilta kuitenkin.


Uudet kappaleet jäivät sen verran vaivaamaan mieltä, että muutamaa päivää myöhemmin otin suunnaksi Tampereen Klubin ja lähdin katsomaan bändin toistamiseen.
Klubilla äänentoisto oli ainakin omalle paikalleni huomattavasti parempi kuin Helsingissä ja musiikista pääsi nyt nauttimaan paremmin. Pienempi klubi tarjosi myös hieman intiimimmän ja rauhallisemman tunnelman. Keikka oli jälleen hienoa seurattavaa ja yhtyeestä välittyvä positiivisuus ja ilo tuntuu varsin aidolta. Kolmen laulajan käyttö tuo mukavaa vaihtelua ja musiikillisesti melodisesta popista hyvinkin raskaaseen tulkintaan vaihtelevat kappaleet toimivat livenä hienosti. Kamelot-yhtyeenkin kanssa levyttänyt ja keikkaillut laulajatar Elize on valovoimainen keulakuva, joka  luo varsinkin "örinä-laulaja" Andyn kanssa klassisen ja herkullisen "kaunotar ja hirviö"-asetelman.


Mukavat ja viihdyttävät keikat, jotka osoittivat,että yhtyeen usi materiaali on vahvasti kilpailukykyistä hyvän ja mukaansatempaavan esikoisalbumin kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti