tiistai 1. joulukuuta 2009

Hanoi Rocks - Buried Alive DVD.


Kovinkaan suuri yllätys ei ollut, että Hanoi Rocksin viimeisen keikan (Tavastia 12.4.2009) DVD-julkaisu Buried Alive ilmestyi kauppoihin juuri joulumarkkinoille.

Bändihän urakoi näita jäähyväiskeikkoja kahdeksan keikkaa kuudessa päivässä ja nyt DVD:llä nähdään niistä se viimeinen. Itse olin paikalla muutamaa päivää aiemmin ja nyt DVD:tä katsellessa onkin ollut hauska bongata eroja keikkojen välillä.

DVD:llä nähdään pitkä, noin 2,5 tunnin keikka ja vaikka bändi on ihan hyvässä vireessä, niin pientä puutumista jossain välissä kotikatsomossa tulee. Aiemmin kyseisellä viikolla siis livenä itse nähty keikka oli lyhyempi ja varsin sopiva tiivistelmä bändin urasta, joten kokonaisuus oli tuolloin toimivampi.
Bändin esityksestä paistaa tällä viimeisellä keikalla ehkäpä pieni hermostuneisuus ja väsymyskin, joten settiin mahtuu ehkä turhankin paljon "tyhjää".
Mutta hyvääkin on paljon. Kattava läpileikkaus bändin pitkältä uralta on pääosin varsin viihdyttävää seurattavaa, jossa huomio kiinnittyykin vanhojen standardiklassikoiden joukossa myös bändin uudempaan materiaaliin. Kappaleet kuten Street Poetry, Day late.., Obscured, Hypermobile jne. nousevatkin tietyllä lailla keikan huippukohdiksi ollen loistavia livebiisejä.
Keikan loppupuolella lavalle nousee myös "ex-Hanoi" Nasty Suicide, jonka vierailu on toki hieno juttu, mutta hieman ulkopuoliseksi kuitenkin "Nasse" lavalla jää.

Eli summa summarum, kaksi ja puolituntia hyvää rockia hieman haikeissakin jäähyväistunnelmissa, sekä iso pala suomalaista rockhistoriaa, varsinkin jos tämä keikka todellakin tulee jäämään Hanoi Rocksin viimeiseksi keikaksi ikinä.

Bonuksena nähtävä 12 minuutin dokumentti bändin viimeisestä viikosta on toimiva ja sopivan lyhyt tiivistelmä näiden keikkojen ympäriltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti