torstai 28. huhtikuuta 2016

Lost Society - Suistoklubi 23.4.2016


Kotimaista thrashmetallia Suistolla. Lost Societyn näin viimeksi vuosi sitten Tampereella lämppäämässä Sabatonia ja tuo energinen veto näytti, että potentiaalia yhtyeellä kyllä löytyy. Alkuvuodesta julkaistu bändin kolmas albumi Braindead on monipuolisempi ja kokeilevampi kokonaisuus kuin kaksi edeltäjäänsä. Kappaleiden pituus on kasvanut merkittävästi ja melodisuus lisääntynyt, nyt instrumentaaliosioissa tavoitellaan ajoittain jo vaikkapa Iron Maidenista tuttua mahtipontisuutta.


Suistolla oli väkeä paikalla mukavasti ja hyvätunnelmainen keikka tästä saatiin. Tunti mäiskettä hyvillä soundeilla oli ihan passeli annos ja bändi oli tavoilleen uskollisena totutun energinen. Uuden albumin pisimmät kappaleet (I Am The Antidote, Hollow Eyes ja Only (My) Death Is Certain) muodostivat itselleni illan maukkaimmat hetket. Yhtye on ottanut askeleen hyvään suuntaan näillä uusilla kappaleillaan ja hyvinhän ne toimivat livetilanteessakin. Keikan päättänyt kahdeksanminuuttinen Only (My) Death… oli illan selkeä kohokohta. Hieno ja mahtipontinen kappale, jossa thrash kohtaa folkmetallin ja Iron Maidenin.


Illan kappalemateriaalista paistoi mukavasti läpi thrashpioneerien vaikutus, sillä yhtymäkohtia vaikkapa Panteraan, Anthraxiin ja varhaiseen Metallicaan on helppo hakea. Vielä kun bändi saisi aikaiseksi muutaman Anthrax-tyylisen tarttuvalla kertsillä varustetun hitin, niin paketti olisi lopullisesti kasassa. Hyvällä tiellä Lost Society genressään joka tapauksessa on.

Braindead
KILL (Those Who Oppose Me)
Hollow Eyes
N.W.L.
Fast Loud Death
Rage Me Up
I Am the Antidote
Hangover Activator
Overdosed Brain
Riot
Only (My) Death Is Certain
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti