torstai 12. marraskuuta 2015

Whitesnake, The Dead Daisies - Jäähalli, Helsinki 11.11.2015


Kun Whitesnaken The Purple Tour kaartoi Helsingin jäähalliin marraskuisena keskiviikkoiltana, oli paikalla toki oltava. Keikan ohjelmisto tulisi koostumaan Whitesnaken hittien lisäksi myös laulaja David Coverdalen aikaisen Deep Purplen tuotannosta. Ensin lavalle nousi kuitenkin toinen nimekäs kokoonpano.


The Dead Daises (Richard Fortus (Guns N’ Roses/The Psychedelic Furs), Dizzy Reed (Guns N’ Roses/Hookers and Blow), Brian Tichy (Ozzy Osbourne/Billy Idol), David Lowy (Red Phoenix/Mink), Marco Mendoza (Thin Lizzy/Whitesnake), John Corabi (Motley Crue/RATT) vetikin oman kolmevarttisensa tehokkaasti – ja kovaa! Hiton hyvää rokkia kovalla asenteella. Bändi oli vahva, kuten odottaa saattoikin ja laulaja John Corabin ääni sopi palettiin kuin nenä päähän. Oman materiaalin kanssa pientä tasapaksuutta toki esityksessä oli, mutta covereilla saatiin hieman vaihtelevuutta settiin. Deep Purplenkin levyttämä Hush soi mallikkaasti, eikä myöskään Helter Skelter yhtään hullumpi ollut. Ammattimiehet ovat ammattimiehiä!

Midnight Moses
Evil
Mexico
Hush
Lock 'n' Load
With You and I
Angel in Your Eyes
Devil Out of Time
Helter Skelter


Whitesnake mahdutti omaan tunnin ja kolmen vartin iltapuhteeseensa kuusi Purple-helmeä. Snaken The Purple Album -levyllä en näistä uusioversioista oikein jaksanut innostua, mutta livenä tilanne oli aivan toinen. Coverdale joukkoineen latasi Helsingin illassa kappaleisiin niin vahvan tunnelman, että huh huh. Varsinkin Mistreated ja You Keep On Moving olivat loistavat. Herkkä Soldier Of Fortune oli upea akustisella kitaralla säestettynä ja mainitaan nyt vielä myös Burn, joka on kyllä yksi kovimmista keikan avauskappaleista ikinä missään!


David Coverdalen ääntä on viime vuosina usein kritisoitu, mutta ainakin nyt miehen ääni oli vähintäänkin riittävän hyvässä kuosissa. Tasokasta apua taustalauluun saatiin sitten muilta yhtyeen jäseniltä.

Coverdalen lavakarisma on sitten ihan oma lukunsa. Tämä herra on vaan edelleen niin kova lavaesiintyjä, että eipä nuoremman polven bändien nokkamiehissä ole vastaavaa vastaan tullut. Esitys oli kyllä malliesimerkki siitä, kuinka yleisö otetaan haltuun huikean varmasti ja kohteeseen osuvasti.
Bändi (Joel Hoekstra (guitars), Reb Beach (guitars), Michael Devin (bass), Tommy Aldridge (drums), Michele Luppi (keyboards)) oli varma ja laadukas, totta kai.
Tämä purppurainen konsertti oli hieno ja Whitesnake näytti kuinka homma vedetään maaliin upeasti, vaikka jotkut ovat jo tuominneet yhtyeen loiston sammuneen. Epäilijöiden olisi kannattanut olla paikalla ja kokea tämä ilta!

Burn
Bad Boys
Love Ain't No Stranger
The Gypsy
Give Me All Your Love
You Keep on Moving
Ain't No Love in the Heart of the City
Guitar solos
Mistreated
You Fool No One (Including drum solo)
Soldier of Fortune
Is This Love
Fool for Your Loving
Here I Go Again
---------
Still of the Night
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti