torstai 11. kesäkuuta 2015

South Park Festival, Tampere. Osa 1/2, perjantai 5.6.2015

Extreme, Accept, Masterplan, Teräsbetoni, Stratovarius, Stargazery, Speedy & Saku

Tampereen South Park -festivaali tarjosi parina päivänä mukavan kattauksen perinteistä raskasta rockia. Perjantaina rokattiin aurinkoisessa, mutta viileässä säässä ja hyvällehän rock vaihteeksi näin ulkoilmassakin maistui.

Päälavalla homman käynnisti saksalainen Masterplan, jonka melodinen powermetal olikin ihan reipas avaus. Nippu hyviä kappaleita, hyvää soittoa ja vahvaa laulua. Yleisöä oli paikalla vielä melko vähäisesti ja Masterplan olisikin ansainnut myöhäisemmän ja paremman esiintymisajan. Hyvä startti!


Enlighten Me 
Heroes 
Lost and Gone 
Crimson Rider 
Keep Your Dream Alive 
Crystal Night 
Spirit Never Die 
Soulburn 
Kind Hearted Light 
Back for My Life 
Crawling From Hell 


Seuraavana tarkasteluumme pääsi Stratovarius ja hyvällehän sekin taas kuulosti. Tunnin läpileikkaus yhtyeen urasta huipentui odotetusti Black Diamondiin ja Hunting Hight And Low’hun. Miinussarakkeeseen täytyy kuitenkin kirjata hieman rutiininomainen suoritus ja setin ennalta arvattavuus.


Speed of Light 
Eagleheart 
Deep Unknown 
Dragons 
Legions 
Paradise 
Under Flaming Skies 
Unbreakable 
Black Diamond 
Hunting High and Low 


Heti Straton jälkeen telttalavalla vuoronsa saivat Kummelihahmot Speedy & Saku. Parin biisin setissä kuultiin Hän Mies ja Tuomiopäivä, jotka olivat ihan riemastuttava välipala.


Seuraavana Stragazery. Jari Tiuran upea laulu ja hienot hardrockbiisit nostivat tämän vedon korkealle. Maukas setti! Tuoreelta Stars Aligned -albumiltakin löytyvä Dark Lady (suom. Tumma Nainen) täytyy olla jokin sortin sisäpiirin vitsi, sillä muuten tuon Cher / Lea Laven -iskelmän mukanaoloa setissä ei voi ymmärtää.
Takaisin päälavalle ja vuoroon Accept. Sitten viime näkemän on yhtyeessä tapahtunut pari muutosta, kun Wolf Hoffmannin parina toista kitaraa soittaa nyt Uwe Lulis ja rumpuja hakkaa Christopher Williams. Yleisöä tässä vaiheessa oli paikalla jo mukavasti ja saimme koettavaksemme hemmetin kovan keikan! Tunti ja vartti oli alusta loppuun yhtä heavymetallin juhlaa. Vaikka setti oli tuttua jo useilta näkemiltäni keikoilta, niin aina tämä bändi vaan pystyy säväyttämään. Huikeaa ja hyväntuulista esiintymistä. Tyypilliseen tapaansa Accept soitti jälleen todella kovaa, mutta hyvillä saundeilla. Uudet miehet esiintyivät edukseen ja varsinkin Williamsin raskas rummutus sopi kappaleisiin kuin nenä päähän. Perjantain ykkösveto!

Stampede 
Stalingrad 
London Leatherboys 
Restless and Wild 
Final Journey 
Princess of the Dawn 
Losers and Winners 
Midnight Mover 
Pandemic 
Fast as a Shark 
Metal Heart 
Teutonic Terror 
Balls to the Wall


Teltalla iltaa jatkoi Teräsbetoni ja ohjelmassa oli kymmenvuotisjuhlaa viettävä Metallitotuus-levy kokonaisuudessaan. Hienostihan tämä albumi toimi livenäkin ja Jarkko Aholan ääni on upeaa kuultavaa.


Teräsbetoni 
Älä kerro meille 
Taivas lyö tulta 
Vahva kuin metalli 
Silmä silmästä 
Metallisydän 
Orjatar 
Tuonelaan 
Metallitotuus 
Voittamaton 
Teräksen varjo 
Maljanne nostakaa 


Illan hämärtyessä ja kylmyyden laskeutuessa eteläpuistoon oli perjantain pääesiintyjän Extremen vuoro.

Keikasta muodostui kahden miehen show. Kitaristi Nuno Bettencourt ja laulaja Gary Cherone ottivat yleisönsä niin kuin pitääkin. Nunon huikea kitarointi ja Garyn rokkikukkoilu nostivat keikan viihdearvon korkealle. Itse en ole koskaan ollut mikään suuri Extremen fani ja hyvästä esiintymisestä huolimatta bändin kappalemateriaali on omaan makuuni hieman tylsähköä. Myös osa yleisöstä tuntui siirtyvän tässä vaiheessa etsimään lämpimämpää paikkaa kuin kylmä lavan edusta. Kyllä tämä keikka kuitenkin kannatti ehdottomasti seurata loppuun asti ja olihan se hieno päätös South Parkin perjantaille. Gary Cherone muuten lauloi 1990-luvun lopulla Van Halenissa yhdellä levyllä ja kiertueella. Nyt nähdyn esityksen perusteella tuo pesti olisi saanut jatkua pidempäänkin, sillä tällä hetkellä Cherone hakkaa VH:n David Lee Rothin puhtaasti 6-0.
Decadence Dance 
Comfortably Dumb 
Kid Ego 
Rest in Peace 
It ('s a Monster) 
Play with Me 
Midnight Express 
More Than Words 
Cupid's Dead 
Am I Ever Gonna Change 
Take Us Alive 
Li'l Jack Horny 
He-Man Woman Hater 
(including "Flight of the Wounded Bumblebee" Intro)
Hole Hearted 
(with "Crazy Little Thing Called Love" Outro Jam)
Get the Funk Out 


Säätiedotus lupaili lauantaille sadetta, joten oli aika siirtyä pakkaamaan sadevarusteita ja lataamaan akut seuraavaa päivää varten…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti