tiistai 16. kesäkuuta 2015

Morrison Bowmoren keraamiset: Rob Roy 30 yo


Muutama viikko sitten oli tilaisuus maistella muutama Morrison Bowmoren iäkäs tuote. Maistelunelikko oli koottu 1990-luvun keraamisista pullotteista. Maistelussa oli tuotteita kaikilta yhtiön kolmelta Skotlannissa toimivalta tislaamolta. Otetaan ensin arvioon sekoiteviski, jonka ilmeisen korkeahko mallasviskiosuus lienee peräisin ainakin suurelta osin yhtiön omilta tislaamoilta. Ainakin Bowmore tuntui olevan maussa hyvin vahvasti esillä.

Rob Roy 30 yo, Blended Scotch Whisky, 43%. (Ceramic decanter, 1990’s)


Hienon aromikas tuoksu tuo heti mieleen iäkkään Bowmoren. Kaunis sherryisyys, raikas trooppinen hedelmäisyys ja kiva kirpakka herukkaisuus ovat tuttuina läsnä. Toffeeta, valkosuklaata ja kuivaa viljaa. Hyvin hento turvesavun aavistus.

Maku on kevyehkö ja erittäin pehmeä. Herkkua! Tyylikäs sherryisyys, maukas makea hedelmäisyys ja kevyt suolaisuus. Maitosuklaata, kukkaisuutta, kahvia, sekä kirpakka ripaus nokkosta.

Jälkimaku on raikkaan marjainen. Bowmorelle tyypillinen herukkaisuus nousee hienosti esiin. Tammi tuntuu nyt sopivasti kuivattavana. Sherryisyys on hapahkoa. Tuoretta yrttisyyttä (minttu) nousee lopussa esiin.

Huikea viski ja ehdottomasti yksi parhaista maistamistani blendeistä. 1960-luvun Bowmoren vaikutus on tässä pullotteessa upeasti läsnä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti