maanantai 8. kesäkuuta 2015

Judas Priest, Five Finger Death Punch - Jäähalli, Helsinki 4.6.2015


Jotkut asiat vaan ovat ja pysyvät, kuten Judas Priest. Tämä metallimusiikin legenda oli taannoin jo lopettamassa keikkailua, mutta mitä vielä. Uuden Redeemer Of Souls –albumin myötä kiertuekoneisto porskuttaa jälleen ympäri maailmaa ja myös Helsingin jäähalli mahtui yhdeksi etapiksi. Sinne siis.

Ennen Priestiä lavalla nähtiin nuoremman metallisukupolven edustajana ilmeisen suurta suosiota nauttiva Five Finger Death Punch. Ainakin hallissa näytti sille, että osa yleisöstä oli tullut paikalle juuri tämän takia.
Omalla kohdallani 5FDP:n tylsähkö nykymetalli ei kyllä säväytä millään muotoa. Hyvät biisit olivat varsin harvassa ja  45min setti oli melkoista pakkopullaa. Anteeksi yhtyeen fanit, mutta ei tästä hengettömästä kohkauksesta paljon iloa irronnut.


Judas Priest pitää yllä perinteisen brittimetallin lippua ja korkealla pitääkin. Jäähallissa kuultiin mainio tunti ja kolme varttia. Klassikoiden joukkoon istutetut tuoreimman levyn kappaleet sulautuivat kokonaisuuteen saumattomasti ja illan kattaus oli varsin tasapainoinen läpileikkaus Priestin uraan. Metalli-ikoni Rob Halfordin ääni oli hyvässä kunnossa ja jopa usein ongelmia tuottanut Painkiller irtosi nyt mallikkaasti. Yhtyeen tuorein jäsen, kitaristi Richie Faulkner tuntuu ottavan koko ajan enemmän tilaa ja roolia lavalla. Hyvä niin, sillä miehen vakuuttava työskentely on ollut mukava piristysruiske koko yhtyeelle.
Lava oli näyttävä ja hienosti valitut videot sävyttivät esitystä. Esimerkiksi uuden levyn vahva March of the Damned sai lisäväriä ”The Walking Dead” -zombeista ja kulloinkin soitettavia kappaleita esiteltiin levynkansikuvin. Nähtiinpä lavalla Halfordin keikkabravuuriksi muodostunut moottoripyöräkin.Viihdyttävä metalli-ilta huipentui viimeisenä kuultuun Living After Midnightiin ja vaikka kello ei vielä ihan puolta yötä ollutkaan, oli tähän hyvä päättää tämänkertainen rautaisannos.War Pigs
Battle Cry

Dragonaut
Metal Gods
Devil's Child
Victim of Changes
Halls of Valhalla
Love Bites
March of the Damned
Turbo Lover
Redeemer of Souls
Beyond the Realms of Death
Jawbreaker
Breaking the Law
Hell Bent for Leather
---------
The Hellion
Electric Eye
You've Got Another Thing Comin'
---------
Painkiller
Living After Midnight

Beginning of the End
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti