perjantai 2. tammikuuta 2015

Highland Park Dark Origins

Vuoden ensimmäisenä viskiarviona viime vuonna julkaistu Highland Park, joka on kerännyt suhteellisen hyviä arvioita. Tähän pullotteeseen kerrotaan käytetyn paljon ensimmäisen täytön sherrytynnyreitä ja viski on yleisen nykykäytännön mukaisesti ”NAS”, eli ikämerkitsemätön. Huhut kertovat tähän pullotteeseen käytettyjen viskien iäksi 10-30 vuotta. Uskokoon ken tahtoo. Sitten itse viskin kimppuun…

Highland Park Dark Origins, 46,8%, (2014)


Tuoksua hallitsee makea sherryisyys. Hapanta marjaisuutta, appelsiinia, kevyttä yrttisyyttä. Pieni kumin vivahde rikkoo kokonaisuutta. Maltaisuus on kevyttä. Runsaasta sherrystä huolimatta tuoksu jää ohueksi.

Maku on makea ja kypsän hedelmäinen. Tuoretta luumua, makeaa appelsiinia, jännä suolainen vivahde (lakritsi). Pistävää yrttisyyttä nousee harmittavasti esiin. Maku lopahtaa keskivaiheilla yllättävän äkkiä.

Jälkimaussa sherryisyys on edelleen päällimmäisenä, mutta viski latistuu ihmeen ohueksi ja mitättömäksi. Sherryviskien tyypillinen täyteläisyys loistaa poissaolollaan. Loppu on kaiken lisäksi turhan katkera ja hapan.

Tässä viskissä on ihan hyviä elementtejä, mutta paketti ei pysy kasassa alkumakua pidemmälle. Kokonaisuutena heikohko esitys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti