maanantai 10. marraskuuta 2014

Bowmore Small Batch (2014)

Pitkästä aikaa Alkon hyllylle saatiin uusi Bowmore, eli ex-Bourbontynnyreissä kypsytetty ikämerkitsemätön "Small Batch". Pullokoko on mukavasti maisteluun houkuttava 350ml, eikä hintakaan päätä huimaa (26,80€). Tuoreimmat Bowmore-julkaisut eivät ole oikein säväyttäneet, (kuten blogini lukijat varmasti tietävätkin), joten makuodotukset tämänkään viskin suhteen eivät ole kovinkaan korkealla. Mutta katsotaan...

Bowmore Small Batch, 40%. Bourbon cask matured, (first- and second-fill casks). 350ml, 2014.


Tuoksu toistaa nykyisille Bourbon-kypsytetyille Bowmoreille tuttua kaavaa. Kevyt turvesavu, raikas sitrus, suolaisuus ja se kumma märän pahvin vivahde. Taustalta nousee hieman makeutta – vanilja, toffee.

Maku on pehmeä, mutta suutuntuma jää jotenkin laihaksi ja vetiseksi. Kuivahko turvesavu, märkä pahvi, kevyt maltaisuus. Raikas kiva hedelmäisyys nostaa päätään taustalta (onneksi). Makea toffee pyrkii myös nousemaan esiin.

Jälkimaku on seesteinen ja kevyt, maun jäädessä kuitenkin turhan lyhyeksi. Pirteää sitrusta, kuivaa viljaa. Turpeisuus tuntuu hentona taustalla.

Ihan kiva ja helposti juotava ilmeisen nuori viski, mutta Bowmoreksi kokonaisuus on kovin vaatimaton. Tyyliltään tämä Small Batch tuo mieleen vuosien takaisen Bowmoren Surf-pullotteen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti