lauantai 30. maaliskuuta 2013

Halestorm, Dead Cult Diaries - Nosturi, Helsinki 26.3.2013


Helsingin Nosturissa koettiin jälleen mukava keikkailta, kun Amerikkalainen Halestorm saapui viihdyttämään täkäläistä yleisöä.

Ennen illan pääesiintyjää lavalle saatiin kutenkin tuoretta kotimaista väriä. Jyväskyläläinen Dead Cult Diaries julkaisee debyyttialbuminsa lähiaikoina ja tämän viihdyttävän keikan perusteella on lupa odottaa ihan hyvää levyä. Livetilanteessa bändin "pop-rock-punk" kuulosti pirteältä ja laulajatar Emmyn hyvä ääni tarjosi miellyttävää kuunneltavaa. Mainio avaus illalle ja uudelle bändituttavuudelle arvosanaksi "ihan kiva".
Halestorm on yrittänyt kiilata itseään rockkansan tietoisuuteen ja yhtyeen kakkosalbumin "The Strange Case Of..." myötä suosio onkin lähtenyt kovaan nousuun. Laulajatar-kitaristi Lzzy Halen luotsaama ryhmä on kerännyt kehuja energisistä keikoistaan ja tästä saatiin hieno todiste myös Nosturin illassa.


"Freak Like Me" oli odotetun vahva avaus ja Lzzyn vahva ääni ja räväkkä esiintyminen tempaisivat mukansa. "Love Bites (So Do I)" jatkoi vahvalla otteella ja koko bändi tuntui olevan erittäin hyvässä vedossa, vaikka ainakin näin mieskatsojan silmissä suurin huomio kiinnittyi mustaan mekkoon ja huippukorkeisiin korkoihin sonnustautuneeseen Lzzyyn. Rumpali Arejay Hale veti taustalla omaa vahdikasta showtaan läpi keikan ja osoitti, että ei tuo rockin soittaminen tarvitse aina niin ryppyotsaista ja kaavoihin kangistunutta olla. Kun vielä kitaristi Joe Hottinger ja basisti Josh Smith hoitivat omat tonttinsa varmalla otteella, niin paketti oli maukkaasti kasassa.
Yhyeeen  oman tuotannon väliin oli keikkasettiin ujutettu pari todella maukasta coveria, eli DIO:n "Straight Through The Heart" ja Judas Priestin "Dissident Aggressor". Hyvät valinnat ja todella toimivat versiot!
Keikan puolivälissä raskaamman materiaalin vastapainoksi hengähdystaukoa tarjosi herkkä "Break In", Lzzyn säestäessä itseään pianolla.

Encoreiden aluksi oli vuorossa kappale, joka ei ole suuriin suosikkeihini kuulunut. Albumiversiona imelä ja "radiohitiksi" tehty puoliballadi "Here's To Us" oli kuitenkin livetilanteessa toimiva veto. Oikea biisi oikeassa paikassa ja taas osoitus siitä, kuinka hyvä live-esitys voi nostaa joitain kappaleita aivan uudelle ja levyiltä kuulemattomalla tasolle. Loppuun vielä raskaampi "I Miss The Misery" ja ilta oli jopa enemmän kuin odotusten arvoinen.


Halestorm oli Nosturissa erittäin hyvä ja yleisönsä huomioiva yhtye, jolla on mahdollisuudet nousta vielä korkeallekin tällä kovasti kilpaillulla rock-alalla.


Setlist:

Freak Like Me 
Love Bites (So Do I) 
You Call Me a Bitch Like It's a Bad Thing 
Dirty Work 
Straight Through the Heart (Dio cover)
Innocence 
Rock Show 
Break In 
Familiar Taste of Poison 
Drum Solo 
Daughters of Darkness 
Mz. Hyde 
Dissident Aggressor (Judas Priest cover)
It's Not You 
I Get Off 
Encore:
Here's to Us 
I Miss the Misery


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti