maanantai 15. elokuuta 2011

Ardbeg Alligator

Testissä uusin Ardbeg-julkaisu.

Ardbeg Alligator, 51,2%. Committee Release, 2011.

Tuoksu lupailee hyvää, ollen mukavan pehmeä ja täyteläisen tuntuinen. Runsas turvesavuisuus hallitsee - kuten olettaa saattaakin. Pehmeä hedelmäisyys on "kypsää", eli ei niin raa'ahkoa ja pistävää kuin esim. Ardbegin edellisessä julkaisussa Rollercoasterissa. Maitosuklaata, lakritsia, sekä taustalla ripaus raikasta minttua.

Maku on kuivahko, todella voimakaspiirteinen, (silti suutuntumaltaan yllättävän pehmeä) ja savuinen. Runsaasti toffeeta, palanutta puuta sekä vaniljaa. Taustalla mausteisuutta - muskotti, pomeranssi, inkivääri. Mentholin vivahde tuo raikkautta. Hyvä makujen tasapaino.

Jälkimaku on raikkaan hedelmäinen ja edelleen tuhdin turvesavun kyllästämä. Tervaisuutta nousee kauniisti esiin. Aivan lopussa maku kuivahtaa tanniiniseksi ja "tiukahkoksi".

Alligator on askel parempaan suuntaan, kun ajatellaan näitä viimevuosien uusia nuoria Ardbegeja. Ero esimerkiksi jo ylläkin mainittuun Rollercoasteriin on huomattava. "Gator" on täyteläisempi, pehmeämpi, maukkaampi ja oikeastaan joka osa-alueella miellyttävämpi. Toki "nuoruus" ja tietty yksioikoisuus vaivaa tätäkin pullotetta, mutta kun iäkkäämpää tavaraa ei tislaamolla tällä hetkellä juurikaan ole, niin "näillä mennään".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti