keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Ardbeg 1991 Corman Collins for Whisky Live Spa 2010

Alkuun tuore uutinen, eli Ardbegin Supernova on saamassa lähiaikoina jatkoa kahdelle jo loppuunmyydylle erälle. Uudessa versiossa on edellisiin verrattuna hieman korkeampi alkoholiprosentti ja ilmeisesti etikettikin on saanut jotain uutta. Vahvaa turvesavua etsivien kannattaa siis alkaa virittelemään verkkoja..

Sitten päivän Ardbegin pariin:

Ardbeg 1991/2009, 55.6%, Corman Collins for Whiskylive 2010 Spa, Sherry cask, 40 decanters.

Tuoksu tarjoaa tyypillistä "Ardbegmaista" runsasta turvesavua yhdistettynä tuhtiin sherryisyyteen. Terva & salmiakki luovat vivahteikkuutta.

Maku on täyteläisen pehmeä, vaikka prosentteja onkin reilunpuoleisesti. Savu on vahvaa ja hallitsee kokonaisuutta. Sherrykypsytys tuntuu maukkaana ja öljyisenä hedelmäisyytenä, ei kuitenkaan kovin makeana. Tervainen vivahde on koko ajan läsnä, sekä varsinkin lopussa esiin nousee voimakkaan suolaisia piirteitä.

Jälkimaku on turpeinen, kuivan sherryinen ja suolainen. Pituutta kohtalaisesti.

Vahva, erittäin hyvä ja varsin tyypillinen Ardbeg. Sherrykypsytys täydentää viskiä mukavasti, olematta kuitenkaan liian hallitseva.
Kolikon kääntöpuolena on se, että nykyään nämä Ardbegit lähes pullotuksesta riippumatta muistuttavat erittäin paljon toisiaan - toisaalta tietää mitä saa, mutta välillä kaipaisi jotain täysin erilaista "otetta". Nyt ikäänkuin on vain kaksi tyyliä, "Bourbon" ja "Sherry".

(Kuva: whiskysamples.eu)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti