sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Bowmore "Bicentenary Cask Strenght".

Suomen itsenäisyyspäivän iltaan hieman vanhempaa Bowmoretuotantoa tarkasteluun, eli

Bowmore "Bicentenary Cask Strength", 98.8°proof /56.2%, OB for Fecchio & Frassa, Italy, bottled 1979. Matured in Sherry Cask.

Tästä Italiaan tehdystä "kuutiopullo"-Bowmoresta on olemassa muutamakin versio, joista joissakin pullon takaetiketissä mainitaan tislausvuodeksi 1969, kun taas joissakin pulloissa ei takaetikettiä ole, eikä siis myöskään tietoa tislausajankohdasta.
Nyt maistelussa olevassa versiossa ei tislausajankohtaa mainita, mutta jossain vuosien 1964 - 1969 välillä liikutaan, eli 10-15 vuotiaasta viskistä on kyse. Jos jollakin löytyy tarkempaa tietoa näistä eri versioista, niin otan sitä mielelläni vastaan.

Mutta maistamaan:

Tuoksussa pehmeää, mutta suhteellisen voimakasta turpeisuutta, kypsää hedelmäisyyttä, banaania, mangoa..

Maku on mukavan makea ja todella voimakas. Suklaata, pehmeää hedelmää, kevyttä kuivaa turvetta, tervaa. Maku on todella "tiivis" ja kaikin puolin intensiivinen.

Jälkimaku on vahva! Hedelmäisyys kuivuu ja tilalle nousee merellistä raikkautta, lakritsaa ja kirpeää marjaa. Maku jatkuu valtavalla voimalla pitkään...

Kokonaisuus on siis voimakas makupommi jossa mennään eikä meinata. Ei turhaa hienostelua vaan tiukkaa ja tuhtia makua alusta loppuun. Taas hyvä osoitus Bowmoren monista ja erilaisista puolista. Hieno "extremekokemus"!

(kuva: Whiskysamples)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti