sunnuntai 4. elokuuta 2024

Bowmore 1974, 40% (late 1980’s)

Lasissa Bowmoren vanhaa vuosikertamerkittyä sarjaa. Tämä vuoden 1974 yksilö jäi kyseisen sarjan viimeiseksi pullotukseksi.  Sarjan pullotteiden tislausvuodet olivat välillä 1965-1974 ja viskit on pullotettu 1980-luvun aikana.

Bowmore 1974, 40%. Matured in Sherry Casks.  (Late 1980’s)



Tuoksu on kevytpiirteinen ja erittäin pehmeä. Makeaa maltaisuutta, salmiakkia, hyvin hento turvesavuisuus ja hiiltynyt tammi tuntuvat päällimmäisinä. Makeahko hedelmäisyys. Yleisilme on seesteinen ja tasapainoinen. Ajan kanssa esiin nousee tislaamolle tunnusomaista herukkaista kirpeyttä.

Maku on saumatonta jatkoa tuoksulle. Pehmeys ja kevytpiirteisyys ovat huomionarvoisia, mutta silti makua riittää varsin hyvin. Pehmeän makea hedelmäisyys, palanut tammi, lakritsi, kaunis kevyt herukka ja kokonaisuuden yhteen sitova maltaisuus luovat tyylikkään kokonaisuuden. Turpeisuus on taustalla hyvin kevyenä vivahteena.

Jälkimaku jatkuu suussa sulavan pehmeänä. Kypsä hedelmäisyys, hiiltynyt tammi, salmiakin raikkaus, täyteläinen maltaisuus ja raikas herukan vivahde hallitsevat. Yleisilme säilyy kevyenä ja herkkänä loppuun asti.

Tyylikäs ja kevytpiirteinen Bowmore. Herkkyydessään hieno viski rauhalliseen maisteluun, mutta sarjan 1960-luvun upeiden vuosikertojen monipuolisuuteen ei tällä aivan ylletä. Nautinnollista Bowmore-laatua kuitenkin ja ilo näitä on nykypäivänä maistella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti