keskiviikko 31. heinäkuuta 2024

Bruce Springsteen and The E Street Band - Helsingin olympiastadion 12.7.2024


Bruce Springsteen and The E Street Band saapui Helsinkiin osana laajaa maailmankiertuetta. Konsertti täytti Helsingin olympiastadionin äärimmilleen ja kauniissa kesäillassa saatiin nauttia huikeasta musiikillisesta ilotulituksesta. Springsteen ja peräti 17 jäseninen yhtye luottavat musiikin voimaan, eikä yhtyeen keikoilla tarjoilla suuria showtemppuja. Laadukas musiikki, huikea soittotaito, lavakarisma ja mielenkiintoinen settilista pitivät otteessaan koko kolme tuntia kestäneen konsertin ajan. Aika kului kuin siivillä ja keikka oli juuri niin hyvä, kuin ennakkoon olin odottanutkin. Upeaa musiikkinautintoa riitti peräti 32 kappaleen verran! (Kuvat puhelimella räpsittyjä).


Lonesome Day

My Love Will Not Let You Down

Prove It All Night

Two Hearts

Ghosts

Letter to You

The Promised Land

Hungry Heart

Reason to Believe

Youngstown

Long Walk Home

Working on the Highway

Darlington County

The E Street Shuffle

Nightshift

My Hometown

The River

Last Man Standing

Backstreets

Because the Night

She's the One

Wrecking Ball

The Rising

Badlands

Thunder Road

Encore:

Born in the U.S.A.

Born to Run

Bobby Jean

Dancing in the Dark

Tenth Avenue Freeze-Out

Twist and Shout

Encore 2:

I'll See You in My Dreams (solo acoustic)















tiistai 23. heinäkuuta 2024

Gouden Carolus Blaasveld Broek

Gouden Carolus -perusversion lisäksi lasiin löysi tiensä myös turvesavuinen versio.

Gouden Carolus Blaasveld Broek, 46%. Belgian single malt whisky with a touch of peat


Tuoksu tarjoaa hiiltynyttä tammea, vaniljaa, hennosti turvesavua, raikasta sitrusta ja puhdaspiirteistä maltaisuutta. Makea kukkainen vivahde pyörii taustalla.

Maussa nätti turvesavuisuus nousee heti esiin makeahkona. Runsas vanilja, banaani, tuore tammi, pehmeä maltaisuus ja makea kukkaisuus hallitsevat. Hyvä tasapaino.

Jälkimaku jatkuu kivan turpeisena ja edelleen runsaan vaniljaisena. Hapahkoa sitrusta nousee esiin. Hiiltynyt tammi kuivattaa yleisilmettä. Suutuntuma on loppuun asti öljyinen ja melko täyteläinen.

Jälleen hieno esitys belgialaisilta. Maukas turpeinen nuorukainen.



sunnuntai 21. heinäkuuta 2024

Gouden Carolus Single Malt (Belgian Single Malt Whisky)

 Ensikosketus belgialaiseen viskiin. Gouden Carolus Single Maltin viimeistelykypsytyksenä on mainittu ”Anker Cask”, mikä ilmeisesti tarkoittaa tässä tapauksessa ”STR” (shaved, toasted and re-charred) punaviinitynnyreitä. Viskiä on kypsytetty vähintään kolme vuotta.

Gouden Carolus Single Malt, 46%. First fill bourbon casks and Anker cask finish. Belgian Single Malt Whisky



Tuoksu on pehmeä, täyteläinen, aromikkaan kypsän hedelmäinen ja tasapainoinen. Vahvaa suklaata, tummaa luumua, raikasta vaniljaa ja hieman kukkaisia sävyjä. Ikäisekseen nätti.

Maku on melko täyteläinen, pehmeäpiirteinen ja tuoksun tavoin tasapainoinen. Makeahko hedelmäisyys hallitsee. Luumua, persikkaa, vaniljaa, kermatoffeeta ja kahvia. Maltaisuus sitoo paketin hyvin yhteen.

Jälkimaku jatkuu seesteisenä ja maukkaana. Hedelmäinen makeus hallitsee loppuun asti. Rusinaa, suklaata, vahvan kahvin katkeruutta ja makeaa appelsiinia.

Kautta linjan tasapainoinen ja maukas esitys. Todella positiivinen yllätys!



maanantai 8. heinäkuuta 2024

Erja Lyytinen (soolo) - Mommilan Kyläpuoti 25.6.2024


Hausjärven Hietoisissa sijaitsevan Mommilan Kyläpuodin Vanhojen Autojen illassa nähtiin komeita ajopelejä, mutta kuultiin myös livemusiikkia, kun runsaslukuinen yleisö sai nauttia Erja Lyytisen soolokeikasta.

Lyytisen settilistalta löytyi tähän iltaan omien sävellysten lisäksi maukkaita covereita, kuten esimerkiksi Uriah Heepin Easy Livin' ja Extremen Hole Hearted. 

Alla kuvatunnelmia Mommilan kesäillasta.












Kuvat © Hannu Juutilainen




torstai 4. heinäkuuta 2024

The 69 Eyes Spirit of Vampires Whisky

Testissä The 69 Eyes -yhtyeen nimikkoviski BlueWhiteSpiritin valikoimasta.  Viskin raaka-aineet tulevat Skotlannista. Sekoitus ja tynnyriviimeistelty on tehty BlueWhiten tehtaalla ja sekoitukseen on käytetty jyväviskiä ja turpeista mallasviskiä.  Mallasviskiosuus tulee Ben Nevikseltä. Viski on suodattamaton ja ilman lisättyä väriainetta. Ensimmäinen erä 300 pulloa.  

The 69 Eyes Spirit of Vampires Whisky, 46,9%. Blended Scotch Whisky, BlueWhiteSpirit Oy (Batch No L0312024)



Tuoksu tarjoaa maltaisuutta, hunajaa ja kermatoffeeta. Blendeille tyypillinen viljaisuus ja pistävyys pyrkii esiin. Sherryistä makeutta, kypsää tuoretta luumua ja paahdettuja pähkinöitä. Kevyt hiilimäinen turpeisuus.

Maku on makean hedelmäinen, terävän pippurinen ja pehmeän maltainen. Hunajaa, kypsää luumua ja kermatoffeeta. Blendimäisyys nousee taustalta esiin ja tuo pistävää kitkeryyttä kokonaisuuteen. 46,9% vahvuus tuo kuitenkin sopivasti särmää ja pitää rungon kasassa. Turpeisuus pyörii hyvin hentona ympärillä.

Jälkimaku jatkaa alun linjaa, joskin blendimäisyys korostuu ehkä vielä enemmän. Hedelmäinen makeus säilyy loppuun asti ja taittaa pistävyyttä sopivasti. Hunajaa, pähkinää ja makeaa sherryä. Turpeisuus ei nouse suureen rooliin missään vaiheessa. Maku latistuu melko nopeasti.

Paljon hyviä piirteitä sisältävä blendi toimii makean hedelmäisyyden ja pullotusvahvuuden kannattelemana suhteellisen hyvin. Raa’ahkon pistävät piirteet verottavat kuitenkin pisteitä ja hinta-laatusuhteessa jäädään vähän pakkaselle. (Alkossa 58,90/500ml).