lauantai 8. kesäkuuta 2024

Blackened American Whiskey, Batch 083

Helsingissä vietetään viikonloppua Metallican keikkatunnelmissa, joten ollaan hengessä mukana ja otetaan arvioon Metallica-viski. Tynnyreille on tietty soitettu kypsytysvarastossa yhtyeen musiikkia. Matalahertsiset ääniaallot saavat aikaan värähtelyä, minkä on kerrottu parantavan aromien irtoamista tynnyreistä. Uskokoon ken tahtoo.

Blackened American Whiskey, 45%/90 proof. Batch 083. 

Marriage of the finest North American straight bourbon & rye whiskeys and uniquely finished and sonically-enhanced in brandy casks, using the BLACK NOISE™ process to extract more flavor from the wood.


Tuoksu on makean banaaninen ja vaniljainen. Kypsää aprikoosia ja persikkaa. Tuore tammi ja kevyt rukiin vivahde. Valkosuklaata, siirappista yskänlääkettä ja salmiakin suolaisuutta.

Maku on pehmeä, makea ja ylikypsän hedelmäinen. Tuore tammi nousee onneksi taittamaan liikaa makeutta. Banaania, persikka, vaniljaa, ruispuuroa ja yskänlääkettä. Suutuntuma on öljyinen. Yrttimäisyys tuo hieman katkerampaa vivahdetta taustalle. 

Jälkimaku latistuu melko nopeasti. Vanilja, tuore tammi ja esanssinen hedelmäisyys jatkuvat vahvoina. Siirappista makeutta ja katkeraa yrttimäisyyttä. Tammi jää pyörimään loppuun runsaana.

Ei tullut itsestäni vieläkään jenkkiviskin ystävää, sillä viskin liika makeus tökkii kyllä pahemman kerran. Nautin Metallicani mieluummin levylautaselta tai konsertissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti