lauantai 7. heinäkuuta 2018

Bowmore 15 yo The Feis Ile Collection 2018

Bowmoren viime vuoden 11-vuotias Feis Ile -pullotus oli oikein herkullinen tapaus, joten ennakko-odotukset tämän vuoden pullotteeseen olivat korkealla. Tällä kerralla ikää on 15 vuotta ja kypsytys ensimmäisen täytön Oloroso Sherrytynnyreissä.


Bowmore 15 yo The Feis Ile Collection 2018, 52,5%. First-fill Oloroso Sherry casks. 3000 bottles.


Tuoksu on pehmeän ja täyteläisen sherryinen. Runsas kuivattujen sekahedelmien kirjo ja sopivan kuiva tammi. Kahvia ja lakritsia. Kevyen tervainen turvesavu nousee nätisti esiin. Tasapainoinen ja tyylikäs.

Maku on tuhdin sherryinen ja herkullinen. Makean maukas hedelmäisyys on suussa sulavaa. Pehmeän lempeä turvesavu sulautuu kokonaisuuteen hyvin. Lakritsin suolaisuutta ja raikasta marjaisuutta (mustaherukka).

Jälkimaussa tammi nousee kauniisti taittamaan sherryisyyttä. Tummaa suklaata, lakritsia ja herukoiden happamuutta. Kuiva, hieman pistävä turvesavu pyörii ympärillä. Palanutta puuta.  Maku jatkuu vahvana pitkään.

Herkullinen, tasapainoinen ja vahvapiirteinen viski. Tyylikäs sherrykypsytys!  Kokonaisuutena tasapainoisempi, hieman kuivempi ja kypsempi kuin viime vuoden pullote. Hyvä Bowmore!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti