lauantai 14. tammikuuta 2017

Pride of Strathspey 1959 & 1960, bottled 1986, Gordon & MacPhail

Toisena viskivanhuksena lasiin G&M:n Pride of Strathspey. Odotukset ovat korkealla, sillä näissä pullotteissa laatu on ollut varsin hyvällä tasolla.

Pride of Strathspey 1959 & 1960, bottled 1986. 40%. A special vatting to commemorate the marriage of H.R.H. Prince Andrew to Miss Sarah Ferguson on 23rd July 1986. Highland Malt Whisky. Gordon & MacPhail.


Tuoksu kertoo heti, että nyt ollaan hyvän äärellä. Makean maukas hedelmäisyys ja sherry ovat juuri sellaista, kuin viskissä parhaimmillaan on. Rusinaa, kypsää luumua, viikunaa, taatelia. Puhdas tammi tuo sopivasti kuivuutta taustalle. Kahvia ja vahvaa kaakaota. Wau!

Maku on täyteläinen ja runsas. Upean maukas sherryisyys hallitsee. Tammi tuntuu juuri sopivana. Lakritsia, kahvia, hapokasta marjaisuutta. Huippu.

Jälkimaku jatkuu maukkaan ja mehukkaan sherryisyyden hallinnassa. Viski suorastaan sulaa suuhun. Kiva suolaisuus taittaa makeutta ja tammi tuo vivahdetta. Luumut, rusinat taatelit, kahvi ja lakritsi säilyvät makukirjossa huikean kauan.

Upean herkullinen viski! Pride of Strathspey on usein huhuissa liitetty Macallanin tislaamoon ja tämänkin pullotteen perusteella tuo väite on helppo uskoa. Niin selvinä vanhojen Macallaneiden upeat piirteet ovat läsnä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti