maanantai 14. maaliskuuta 2016

Highland Park 17 yo ICE Edition

Highland Parkin tämän kevään uutuusviski kantaa nimeä ICE. Nimestään huolimatta viski ei ole suinkaan tarkoitettu nautittavaksi jäiden kera, vaan nimi on napattu muinaisesta mytologiasta kuten monissa muissakin tislaamon pullotteissa. Tarina löytyy ainakin HP:n kotisivuilta. Viski on ilahduttavasti 17 yo ikämerkitty ja se on kypsytetty ex-bourbontynnyreissä, joiden päätyihin on käytetty uutta tammea.


Highland Park 17 yo ICE Edition, 53,9% (2016)


Tuoksu on puhtaan raikas. Sitrusta, vaniljaa ja kermatoffeeta, sekä tuoretta tammea. Trooppinen hedelmäisyys on runsasta ja siitä löytyy jopa 1960-luvun Bowmoremaisia piirteitä. Taustalla herukanlehteä ja hunajaista makeutta.

Maku on miellyttävän pehmeä, vaikka prosentteja on reippaasti. Vesilisää ei välttämättä kaivata. Suuntuntuma on kermaisen täyteläinen. Makeaa toffeeta, raikasta trooppista hedelmäisyyttä. Tammi sulautuu kokonaisuuteen tuoreena ja puhdaspiirteisenä.

Jälkimakua hallitsevat kaunis puu, hedelmäisyys, vanilja, toffee ja nyt esiin nouseva kookos. Viskin makeus säilyy kivasti. Vahvuutta ja makua riittää pitkään.

Kokonaisuus on vahvapiirteinen, tyylikäs ja maukas. Todella positiivinen yllätys viskiltä, jonka suhteen ennakko-odotukseni olivat varsin varovaiset.

Tuote on siis hyvä, mutta kritisoitavaakin löytyy. Vallitsevan nykytrendin mukaan tämänkin pullon myyntihinta tulee olemaan melko kova ja ainakin itse joudun koko ajan enemmän ja enemmän painimaan ostopäätösten kanssa. Vaikka viski on laadukasta, niin ovatko harrastajat silti valmiita sijoittamaan pulloihin jatkuvasti kasvavia summia? ICE:n hintalappu sijoittunee +-250 euron kieppeille. Hintojen nousu ei toki liity vain Highland Parkiin, vaan yleisesti viskien hintataso on vaan viime vuosina kohonnut merkittävän paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti