lauantai 11. heinäkuuta 2015

Ardbeg Kildalton (2014)

Testissä viime vuonna julkaistu Ardbegin erikoispullote Kildalton. Tätä hieman hämäävästi nimettyä pullotetta ei pidä sekoittaa Ardbegin vuosina 1980- ja 1981 tislattuihin turpeettomiin Kildaltoneihin, sillä tässä uudessa versiossa turvesavuisuus on tislaamolle tyypillisesti vahvana läsnä. Viski on pullotettu ilman ikämerkintää, kuinkas muuten. Hintaa pullolla on/oli tislaamokaupassa £120.


Ardbeg Kildalton, 46%. 2014. (Bottle code L13 218)


Tuoksu on raikas ja sitruksinen. Omenaa, hedelmächutneyta, bbq-savua. Vanilja ja suolainen salmiakki nousevat taustalta. Nuoren viskin hieman raa’ahko yleisilme.

Viskin suutuntuma on pehmeä ja alkuun kivan kermainen. Täyteläisyys kuitenkin katoaa pian ja runko jää valitettavan ohueksi. Runsas kuivahko turvesavu hallitsee. Tuhkaa, puuhiiltä, reipas suolaisuus. Kypsää banaania, toffeeta. Jotenkin kypsymätön ja keskeneräisen oloinen.

Jälkimaku on savuinen, raikas ja kirpeän sitruksinen. Loppu on raa’ahko ja jotenkin tympeä.

Huh. Yksinkertainen, (liian) nuori ja mitäänsanomaton esitys. Jos tämä on parasta, mitä Ardbeg tällä hetkellä pystyy tarjoamaan hintaluokassa 150-200€, niin voi voi. Jos taas tarkoituksena on karkottaa tislaamon vanhat fanit, niin siinä tällaisilla pullotteilla onnistutaan varsin helposti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti