lauantai 14. huhtikuuta 2012

Old Pulteney Bourbon vs. Sherry

Kolmantena parina tarkastelussa sherryinen ja bourbonkypsytetty Pulteney.

Old Pulteney 23 yo, distilled 1984, bottled 2007. 43%. Bourbon Casks.

Tuoksu on raikas. Kirpeä hedelmäisyys, hento suolainen vivahde. Aavistus tammea. Hunajaa, vaniljaa.

Maku on makea ja pehmeä. Runsaasti vaniljaa, sekä kypsää trooppista hedelmäisyyttä ja sitrusten kirpeyttä. Keveä ja tasapainoinen.

Jälkimaku on kevyt ja raikas. Kuivuva hedelmäisyys, vanilja sekä kuivahko tammen vivahde.

Tasapainoinen ja puhdaspiirteinen Bourbonkypsytetty Pulteney. Vivahteikkuutta olisi toki saanut olla enemmän. Kokonaisuus ei aivan yllä edellisessä postauksessa arvioitujen 17- tai 30-vuotiaiden tasolle.


Sitten Sherryinen versio...


Old Pulteney 23 yo, distilled 1984, bottled 2007. 43%. Sherry Casks.

Tuoksu on pehmeä ja "pyöreä". Suklaata, kuivattuja sekahedelmiä, hentoa turpeisuutta. Taustalla sitrusten raikkautta.

Maku on pehmeä ja kuivan hedelmäinen. Runsaan suolainen vivahde, hapanta marjaisuutta, tammea. Tasapaino?

Jälkimaussa puu nousee (liian) vahvana sherryisyyyden takaa esiin. Hedelmäisyys on hapanta. Suolaisuutta taustalla. Sekava. Erittäin kuiva loppu.

Mukavan sherryisiä piirteitä, mutta kokonaisuus ei oikein toimi. Sekava viski jonka makujen tasapaino ei asetu millään kohdalleen.


Tästä parista "kaikin tuomariäänin" voitto Bourbonkypsytetylle versiolle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti