lauantai 29. joulukuuta 2018

Blogi 10 vuotta: Bowmore 19 yo French Oak Barrique

Tänään tulee kuluneeksi tasan kymmenen vuotta siitä, kun aloitin tämän blogin pitämisen. Viski- ja keikka-arvioita on tässä ajassa kertynytkin jo melkoinen määrä ja blogin alkuperäinen idea on säilynyt nämä vuodet lähes muuttumattomana. Toki pieniä viilauksia matkan varrella on tullut ja esim. konserttikuvat ovat siirtyneet pääsääntöisesti Metalliluola.fi sivustolle. Linkit näihin tulevat toki jatkossakin blogista löytymään.

Kymmenen vuoden taivalta on tarkoitus juhlistaa jossain vaiheessa ensi vuoden puolella ja siihen suunnitelmat ovat jo aluillaan. Mutta nyt, ilman sen suurempaa juhlahumua seuraavan viskin pariin.

Sattumoisin alla esiteltävä viski on samalla blogin Bowmore-arvio numero 200.

Bowmore 19 yo French Oak Barrique, 48.9%. 
Matured in first-fill ex-Château Lagrange French oak barriques. (2018)


Tuoksu on runsaan marjainen: Vadelmaa, puolukkaa ja mansikkaa. Pehmeä turpeisuus ja hennon tervainen savuhuntu. Makeahko maltaisuus. Tammi tuo sopivasti kuivempaa ilmettä taustalle. Vesilisä avaa aromeja kivasti.

Maku on täyteläinen ja hapahkon marjainen. Vadelmaa ja mustaherukkaa. Tuore hedelmäisyys - aprikoosi, persikka ja hunaja. Pehmeän tervainen turvesavu ja kuivahko tammi nousevat nätisti esiin. Vahvaa tummaa suklaata.

Jälkimaku on kauniin herukkainen, hapahkon hedelmäinen ja kevyesti tervainen. Aprikoosia ja appelsiinia. Sisu-pastillia, lakritsin suolaisuutta ja palanutta tammea. Makujen tasapaino säilyy hyvin ja pituutta on riittävästi.

Monimuotoinen ja elävä Bowmore, josta tuntuu löytyvän kaiken aikaa jotain uutta. Tämä viski jatkaa viime aikojen hyvien Bowmore-julkaisujen sarjaa mallikkaasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti