torstai 16. kesäkuuta 2016

Tulossa: Tuskaa ja viskiä Suvilahdessa

Festarikesä on täydessä vauhdissa ja tapahtumia riittää varmasti jokaiselle viikonlopulle ja jokaiseen makuun. Helsingin Suvilahdessa 1.-3.7. järjestettävä Tuska 2016 tarjoaa kuitenkin tänä vuonna sellaisen kattauksen metallimusiikin ja nyt myös viskin ystäville, että aiheeseen on pakko tarttua jo ennakkoon.

Tuskan musiikkikattauksen vuoden uroteko on Avantasian saaminen festivaalin perjantain pääesiintyjäksi. Tämä Tobias Sammetin johtama heviooppera saapuu nimitäin maahamme hurjan vierailijajoukon kera. Sammetin ohella spektaakkelin laulajina kuullaan Eric Martin (Mr. Big ), Michael Kiske (ex-Helloween), Bob Catley (Magnum), Jorn Lande ja Ronnie Atkins (Pretty Maids).

Avantasian show oli upea Wacken Open Air -festivaaleilla 2014

Avantasian ohella perjantaina mielenkiintoni kohdistuu myös ensimmäiselle keikalleen maahamme saapuvaan Delainiin ja kun listaan lisätään vielä vaikkapa Testament ja Lordi, alkaa juhlamieli olla enemmän kuin kohdallaan. Toki kolmepäiväisen festarin muinakin päivinä tapahtuu ja mm. Anthrax, Ghost ja Children Of Bodom sekä monet muut pitävät huolta viihtyvyydestä.

Tuska on myös pyrkinyt parantamaan ja monipuolistamaan festivaalin oheispalveluja hyvän ruuan ja juomien saralla. Vuosi sitten esiteltiin Black Dining -ruokakonsepti ja tummanpuhuvat herkut keräsivätkin paljon huomiota ja kiitosta.

Tämän vuoden uutena juttuna on kuulemani mukaan viski, eli festariväelle halutaan tarjota laadukkaita viskikokemuksia! Se, mitä tämä tarkoittaa käytännössä jää nähtäväksi, mutta ainakin oma mielenkiinto heräsi välittömästi. Sisätiloihin rakentuva teemabaari tulee tarjoamaan niin laadukkaita mallasviskejä kuin blendejäkin, viskidrinkkejä unohtamatta. Jotain ylläriäkin on kuulemma luvassa, mutta vielä pieni salamyhkäisyyden verho tuntui olevan edessä, kun asiasta keskustelin. Tarjolle tulevista juomista kuulin sen verran, että kokonaisuus rakentunee Highland Park, Laphroaig ja Famous Grouse -tuoteperheiden ympärille.

Tämä Tuskan uusi aluevaltaus täytyy kyllä käydä bändien ohella kokemassa ja fiiliksiä on varmasti luvassa tänne blogiin tapahtuman jälkeen. Nähdään Suvilahdessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti